GALERIE FOTO/ Peste 10.000 de persoane la Bucharest Pride 2022. Noua Dreaptă a organizat o contramanifestație

GALERIE FOTO/ Peste 10.000 de persoane la Bucharest Pride 2022. Noua Dreaptă a organizat o contramanifestație
Sursa foto: Alexandra Pandrea/GÂNDUL
Publicat: 09/07/2022, 21:49
Actualizat: 09/07/2022, 21:54

În București a avut loc sâmbătă, începând cu ora 17:00, marșul Bucharest Pride, numele sub care este cunoscută parada minorităților sexuale și a susținătorilor acestora.

Parada s-a desfășurat pe Calea Victoriei, având ca punct final Parcul Izvor.

Organizatorii evenimentului s-au așteptat ca aproximativ 10.000 de persoane să participe, țintă care se pare că a fost atinsă.

Participanții au ajuns în jurul orei 19:00 în Parcul Izvor, unde până la ora 22:00 va fi un program muzical. Organizatorii evenimentului au anunțat că la eveniment participă la această oră 10.000 de oameni.

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a urcat pe scenă și a transmis un mesaj în limba română.

„Voi vorbi puțin, dar voi spune mult. Niciunul dintre noi nu e liber până când nu suntem liberi cu toții. Niciunul dintre noi nu va beneficia de drepturile omului până când nu vom beneficia cu toții de ele. A oferi comunității LGBT drepturi nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. Noi toți, inclusiv guvernele noastre, trebuie să lucrăm pentru societăți inclusive, să protejăm legile tuturor. E de datoria noastră a tuturor să eliminăm inegalitatea și excluziunea. Happy Pride tuturor!”, a spus oficialul, citat de Libertatea.

Participanții s-au adunat încă de la ora 17:00 pe Calea Victoriei, între Strada Sevastopol și Strada General Gheorghe Manu.

Potrivit sursei citate, la eveniment au participat și cetățeni din Ucraina. Tina și Katia, două ucrainence refugiate în România, s-au numărat printre participanții la Bucharest Pride 2022.

„N-am mai fost niciodată la un Pride până acum, nici în Ucraina, nici în alte țări, este prima dată pentru mine”, spune Katia, într-un filmuleț publicat pe pagina de Facebook a asociației Accept.

„Vrem un spațiu sigur, vrem să luptăm pentru drepturile și libertatea noastră”, spun cele două. „Pride înseamnă să celebrezi și să lupți, în același timp, pentru drepturile persoanelor LGBT. Cred că aici, în București, ne vom bucura de un spațiu mai sigur, haideți și voi alături de noi”, a transmis Tina.

Cea de-a 18-a ediţie a Bucharest Pride, festival dedicat comunităţii LGBTI+ din România și organizat de Asociaţia ACCEPT, s-a desfăşurat în perioada 1 – 9 iulie. Evenimentul a inclus întâlniri comunitare, expoziții, filme, spectacole de teatru și dans, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe şi evenimente în aer liber.

Ca în fiecare an, cei de la Noua Dreaptă au organizat o contramanifestație.

Programul Bucharest Pride

Programul marșului:

  • 17:00 – 18:00 – Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei între Strada Sevastopol și Strada General Gheorghe Manu.
  • 18:00 – 19:00 – Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei până în Parcul Izvor. Traseu: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor.
  • 19:00 – 22:00 – Finalul marșului Bucharest Pride în Parcul Izvor.

„Ne bucurăm de prezența în număr mare a comunității LGBTQIA+ și a aliaților săi la evenimentele organizate în cadrul săptămânii Bucharest Pride 2022. Marșul Bucharest Pride este în continuare locul unde ne cerem drepturile ca persoane LGBTQIA+ în România. Comunitatea LGBTQIA+ din România a arătat astăzi că, în ciuda tuturor problemelor și greutăților pe care le înfruntă zilnic, are curajul și perseverența de a lupta în inima Bucureștiului pentru iubire. Anul acesta la Bucharest Pride am sărbătorit prin fiecare eveniment puterea acestei comunități, iar cei 15.000 de oameni prezenți astăzi pe Calea Victoriei au demonstrat încă o dată că împreună suntem mai puternici, iar vocile noastre nu pot să mai fie ignorate de statul român”, a declarat Alex Zorilă, organizatoarea marșului.

Tema de anul acesta a Bucharest Pride s-a concentrat pe celebrarea puterii comunității LGBTQIA+ și a sentimentului de apartenență a persoanelor față de comunitate. Timp de 9 zile, participanții s-au bucurat de peste 20 de evenimente – concerte, piese de teatru, ateliere, performance-uri și nu numai – care au explorat felurile în care comunitatea LGBTQIA+ poate să rămână unită în ciuda lipsei de drepturi egale și a tuturor lucrurilor cu care se confruntă zilnic în România.

Bucharest Pride este festivalul anual dedicat drepturilor persoanelor LGBTQI+ care integrează o săptămână de evenimente și Marșul Bucharest Pride.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”