Bucureștiul, înfrățit cu Kiev și ajutor de un milion de euro pentru Ucraina din partea capitalei noastre

Bucureștiul, înfrățit cu Kiev și ajutor de un milion de euro pentru Ucraina din partea capitalei noastre
Publicat: 07/03/2022, 12:30
Actualizat: 07/03/2022, 17:43

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) se reunește luni pentru a dezbate și vota mai multe proiecte care prevăd ajutoare pentru Ucraina, precum și un protocol de „înfrățire” între București și capitala țării vecine, Kiev. De asemenea, un al proiect prevede aprobarea unui protocol pentru spectacolul umanitar „We Are One”, care ar urma să se desfășoare pe Arena Națională.

UPDATE 17:30: Toate proiectele au fost aprobate în ședința CGMB.

Știrea inițială:

Municipiul Bucureşti urmează să acorde Ucrainei un ajutor în valoare de 5 milioane de lei (un milion de euro), care va consta în materiale sanitare şi medicamente.

Medicamentele și materialele sanitare vor ajunge la Crucea Roşie Ucraina – raionul Cernăuţi, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a CGMB.

Proiectul CGMB prevede aprobarea unui protocol de colaborare între Municipiul Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi Societatea Naţională de Cruce Roşie Română (SNCRR), în vederea implementării iniţiativei „Bucureşti pentru Ucraina”.

Potivit proiectului, ASSMB va achiziţiona materialele sanitare şi medicamentele necesare, care vor fi predate către Crucea Roşie România, pe bază de proces verbal, urmând să fie transmise către Crucea Roşie Ucraina – raionul Cernăuţi. Protocolul mai prevede că  SNCRR va asigura logistica, echipamentele și autovehiculele necesare efectuarii transportului materialelor sanitare și medicamentelor.

Concert umanitar pe Arena Națională

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a CGMB prevede abrobarea unui protocol de „înfrățire” între București și Kiev.

„Se aprobă inițierea demersurilor pentru încheierea unei înțelegeri de înfrățire între Municipiului București și orașul Kiev din Ucraina în vederea cooperarii în domeniile administrației, economiei, comerțului, sănătații, educației, culturii, turismului, mediului înconjurător, ca și în alte domenii compatibile cu politicile lor pentru a promova prosperitatea și dezvoltarea pe baza egalității beneficiilor reciproce”, se arată în proiectul aflat pe ordinea de zi.

De asemenea, pe ordinea suplimentară a ședinței de luni se mai regăsește un proiect care prevede organizarea spectacolului umanitar  „We Are One”.

Acesta urmează să aibă loc sâmbătă, 12 martie, începând cu ora 16,00.

„Proiectul implică organizarea unui eveniment de tip spectacol care reunește artiștii care au decis să își pună la dispoziție timpul și talentul lor, în mod gratuit, pentru a ajuta la strângerea de fonduri care să vină în sprijinul poporului ucrainean grav afectat de războiul de invadare a Ucrainei de către Federația Rusă”, se arată în proiectul de pe ordinea de zi.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult