FOTO | Cabană ”fantomă” la munte. Cum a fost păcălită o femeie din București care a vrut să petreacă Revelionul cu prietenii în Moeciu

FOTO | Cabană ”fantomă” la munte. Cum a fost păcălită o femeie din București care a vrut să petreacă Revelionul cu prietenii în Moeciu
Sursă foto: Facebook
Publicat: 05/01/2022, 09:00
Actualizat: 05/01/2022, 13:24

O tânără din București care a vrut să petreacă Revelionul la munte, alături de prietenii săi, a fost păcălită după ce a rezervat online, pentru două nopți, o cabană „fantomă” în Moeciu de Jos. Odată ajunși la locul de cazare indicat și cu avansul plătit, tinerii au descoperit că în acel loc cabană nu există și, mai mult, persoana care s-a prezentat drept proprietar nu le-a mai răspuns la telefon. 

„O cabană cu 5 camere, mobilată, utilată, parcare, încălzire și închiriere ATV. Prețul este de 1.500 lei pe noapte”, acesta este mesajul pe care tânăra l-a primit pe WhatsApp de la bărbatul care spunea că este proprietarul casei de pe Airbnb. Mulțumită de ”ofertă”, tânăra i-a virat în cont suma de 1.500 de lei, prețul pentru o noapte de cazare.

Aveam rezervare pentru 31.12-02.01, cu avans plătit, dar ce să vedeți, în data de 31, când am ajuns la locație, căbănuța din poze nu exista, domnul nu mai răspundea la telefon, iar vecinii din zonă ne-au spus că au mai venit mulți tineri în legătură cu această cabană inexistentă.

Asta este, sărbătorile au trecut, dar, sper, să fie un exemplu pentru voi și să aveți grijă de acum încolo cui trimiteti bani, unde vă duceți… Sper să nu mai fie nimeni țepit, deși se practică foarte des în ziua de azi, aveți foarte mare grijă. Mâine voi merge la poliție și la bancă, și peste tot unde este nevoie ca să declar ceea ce am pățit”, a povestit tânăra, pe un grup de Facebook.

”Au mai fost postate aceste poze”

Postarea tineri a adunat sute de reacții și comentarii. Mai mulți internauți au povestit cum au fost păcălați să închierieze cabana respectivă, dar și alte vile din zone turistice.

„De obicei aplicația AirBNB aprobă un anunț doar cu dovezi. Trebuie să sunați la poliție și să oferiți detaliile bancare unde au fost virați banii. Altceva nu se poate face. Oameni ca ei vor fi mereu. Păcat de sărbătorile voastre”, a scris un membru al grupului.

„Au mai fost postate aceste poze. Era de fapt o cabană din altă țară”, a semnalat un altul.

„Am văzut fel de fel de țepe… ce este de făcut ca să nu mai iei țeapă? O soluție, cum ați proceda? Este nevoie de un exemplu care ne poate salva”, a mai scris un internaut.

Fotografiile aparțin unei cabane din Râșnov

Imaginile sunt cu Cabana ”Popasul Călărețului” din Râșnov, a scris proprietara cabanei, care a recunoscut fotografiile.

Sunt proprietara locației. Locația este acreditată de Ministerul Turismului. Nu înțeleg cum administratorii grupului nu verifică. Nu sunt expert în IT, dar în grupul Vacanțe sub 500 euro, întâi se trimite mesajul către Administratorul paginii, după aprobare se postează public.
Considerăm, că prin aceste postări neverificate, se aduc prejudicii proprietarilor de Unități de cazare. Vom anunța autoritățile în vederea remedierii acestor înșelătorii aduse clienților! Dacă aveți nevoie de informații, cei care au plătit avansuri, mă puteți contacta telefonic”, a mai scris proprietara cabanei reale, ale cărei imagini au fost folosite pentru a înșela persoane care căutau cazare în Moeciu.

Ce spun oamenii legii

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Bran, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciunea”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisar de poliție, Alina-Maria Ivan pentru Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece