Câine pitbull, cu urechile tăiate, capturat lângă o grădiniță din Deva. Un bărbat a fost atacat

Câine pitbull, cu urechile tăiate, capturat lângă o grădiniță din Deva. Un bărbat a fost atacat
Câine pitbull, cu urechile tăiate, capturat lângă o grădiniță din Deva / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 26/01/2023, 22:02

Un pitbull terrier american, având urechile tăiate, a fost capturat din apropierea unei grădinițe din Deva, în județul Hunedoara.

Înainte să fie prins, pitbullul a atacat un alt câine și un bărbat aflat în preajmă.

Cum a scăpat bărbatul

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara au fost sesizaţi de reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân cu privire la faptul că angajații societății pe care o administrează au capturat joi, în jurul orei 13:00, în urma unei sesizări telefonice, un câine de talie medie, cu caractere morfologice asimilate rasei pitbull terrier american, neidentificat prin microcipare.

Acesta avea pavilioanele auriculare secționate, mai arată polițiștii.

Din câte se pare, animalul a fost capturat pe o stradă din Deva, în apropierea unei grădinițe, unde ar fi atacat un alt câine şi pe un bărbat în vârstă de 48 de ani. Persoana în cauză a intervenit în apărarea câinelui atacat și nu a fost muşcat de pitbull, reuşind să se refugieze după un gard.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Câinele periculos a fost depus într-un adăpost autorizat, iar poliţiştii continuă cercetările, în vederea identificării proprietarului acestuia şi a luării măsurilor legale”, transmite Poliția Hunedoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase