Campanie concentrată împotriva stupefiantelor în licee. ANA, prefectul Capitalei și naționala de rugby: “Drogurile nu fac echipă cu viața ta“

Publicat: 08/02/2024, 17:30
Actualizat: 08/02/2024, 18:50

Agenția Națională Antidrog (ANA), Prefectura Capitalei și „Stejarii” – Naționala de rugby a României – au lansat joi o campanie concentrată de prevenire a consumului de stupefiante în liceele din București. Deviza și mesajul echipei „ANA, Prefectul și Stejarii” pentru juvenili este: “Drogurile nu fac echipă cu viața ta“. Primul meci antidrog din 2024 s-a disputat în sala de sport a Colegiului Național ”George Coșbuc” din București. Instituția Prefectului Municipiul București a semnat joi, 8 februarie 2024, un parteneriat strategic cu Federația Română de Rugby pentru a conștientiza și preveni consumul de droguri în rândul tinerilor din școlile din Capitală, în coordonarea ANA.

ANA și Prefectura București au fost reprezentate la vârf de Comisarul-șef al agenției, Ramona Dabija și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. Pachetul de mijloc a fost betonat de reprezentanul “Stejarilor”, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache. Echipa națională de rugby a României este singura reprezentativă a țării care a lipsit o singură ediție la Campionatul Mondial, de la înființarea competiției!

Rareș Hopincă, prefectul Municipiului Buurești: Nu doar semnăm un parteneriat, ci este și un proiect cu foarte mult sens. Ne unim eforturile pentru a lupta împotriva drogurilor, We TACKLE the DRUGS, placăm drogurile împreună. Mulțumesc foarte mult pentru implicare lotului național de rugby, Federației Române de Rugby și sunt absolut convins că împreună vor avea impactul dorit în rândurile tinerilor.

Azi placăm drogurile

Astăzi placăm drogurile. Cred că este ceva normal, poate un pic inedit pentru ceea ce înseamnă acest proiect comun. Este un proiect frumos, Prefectură – Federaţia Română de Rugby pentru că trebuie să ne implicăm în această luptă contra drogurilor, iar eu cred că mişcarea, sportul, valorile pe care le promovăm cu siguranţă vor aduce copii mai curaţi, mai bine informaţi şi copii care să stea departe de această problemă care înseamnă drogurile, a afirmat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

O abordare de comunicare diferită

Joi, 8 februarie a.c., reprezentanții Agenției Naționale Antidrog (ANA) au susținut o serie de abordări inedite în campania de prevenire a consumului de droguri, pentru elevii Colegiului Național ”George Coșbuc” din București, în parteneriat cu echipa națională de rugby a României și cu Instituția Prefectului Municipiului București, comunică ANA.

Copiii și adolescenții au putut comunica la firul ierbii atât cu specialiștii, cât și cu jucătorii de rugby ai echipei naționale. Demersul vizează promovarea alegerilor și alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber, prin practicarea sportului, de exemplu.

Maratonul antidrog

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, prevenirea consumului de droguri în mediul școlar fiind o prioritate a specialiștilor antidrog în dezvoltarea unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în ceea ce privește consumul de substanțe, propune ANA.

În 2023, specialiștii centrelor de prevenire, evaluare și consiliere antidrog ale Agenției Naționale Antidrog au intensificat activitățile interactive de prevenire a consumului de droguri în școlile și universitățile din România, desfășurând, la nivel național, 23.500 de evenimente tematice, la care au participat și au beneficiat de informații de specialitate 314.290 de elevi și 18.940 de cadre didactice.

ANA, în sprijinul copiilor, profesorilor și părinților

ANA implementează, în mediul școlar, proiecte și campanii naționale și locale de prevenire a consumului de droguri, organizând și sesiuni de instruire în domeniul prevenirii consumului de droguri adresate profesorilor, în scopul identificării semnelor de consum în rândul elevilor și creării unei rețele de sprijin în situații critice.

Beneficiarii proiectelor și campaniilor de prevenire a consumului de droguri sunt elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale, părinții, dar și specialiștii din domeniile de activitate care intră adesea în contact cu tinerii, precum: cadrele didactice, psihologi, asistenți sociali, polițiști, jandarmi, asistenți medicali, medici etc.

Citiți și: ANA oferă ajutor gratuit copiilor dependenți de stupefiante. Cum ne învață specialiștii antidrog să ne învingem frica față de instituții

Droguri „legale” în România. Care este strategia producătorilor de stupefiante să vândă moarte cu acte în regulă

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum salvăm planeta alegând să consumăm un alt tip de pește decât cel de obicei?