Campanie de strângere de fonduri pentru VICTIMELE cutremurelor devastatoare din Turcia. Ensar Duman: „Este o nenorocire, am 12 cunoștințe care au murit. Doar împreună putem reda speranța oamenilor scăpați din infern”

Campanie de strângere de fonduri pentru VICTIMELE cutremurelor devastatoare din Turcia. Ensar Duman: Este o nenorocire, am 12 cunoștințe care au murit. Doar împreună putem reda speranța oamenilor scăpați din infern”
Publicat: 09/02/2023, 14:30
Actualizat: 09/02/2023, 15:28

Cele două cutremure produse în Turcia au transformat zece orașe mari și sute de sate în ruine. Imaginile transmise sunt greu de privit, iar disperarea celor care și-au pierdut oamenii dragi și munca de-o viață atinge cote alarmante. Bilanțul catastrofei crește de la o oră la alta. Potrivit ultimelor informații – peste 12.000 de oameni au murit și aproape 60.000 sunt răniți, atât în Turcia, cât și în Siria, după cele două seisme devastatoare de luni. Misiunile de salvare continuă zi și noapte, în timp ce sub dărâmături sunt prinși copii, femei, bărbați și bătrâni pentru care se roagă acum o lume întreagă. 

Turcia este în doliu, iar oamenii, indiferent din ce colț al lumii, demonstrează încă o dată lecția solidarității și a prieteniei. Și România a reacționat imediat la strigătul de ajutor al Turciei și a trimis echipaje care participă deja la misiunile de căutare și salvare.

Totodată, Asociația Ensar Duman – împreună cu Ambasada Turciei în România și Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD) – s-au mobilizat și au pornit împreună o caravană umanitară de sprijinire a persoanele din sudul Turciei, afectate de cutremure.

„Este țara noastră, trebuie să ajutăm oamenii care au nevoie de noi. Dar, oriunde în întreaga lume s-ar fi întâmplat, am fi făcut la fel. Este o nenorocire, sunt afectate aproape zece orașe. Avem în jur de 11-12 cunoștințe care au murit.
Este o situație foarte gravă, am pornit această campanie pentru a încerca să fim alături de ei. Românii știu că au suflet bun. Haideți să le demonstrăm acestor oameni că speranța există! Doar împreună putem salva și reda speranța oamenilor scăpați din infern”, este apelul la solidaritate al omului de afaceri Ensar Duman, cetățean român de origine turcă, antreprenor în România, fondator Asociația Ensar Duman și inițiator al campaniei “Ajutor pentru Turcia.”

AJUTOR PENTRU TURCIA, o campanie a Asociației Ensar Duman!

Donații se pot face în conturile Asociației Ensar Duman, cu mențiunea: AJUTOR PENTRU TURCIA.
𝗖𝗢𝗡𝗧𝗨𝗥𝗜𝗟𝗘 𝗔𝗦𝗢𝗖𝗜𝗔𝗧𝗜𝗘𝗜 𝗘𝗡𝗦𝗔𝗥 𝗗𝗨𝗠𝗔𝗡:
RO37BACX0000001712976001 CONT LEI
RO10BACX0000001712976002 CONT EURO
RO80BACX0000001712976003 cont USD

Ambasada Turciei la București: „Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios”

Și Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis un mesaj de mulțumire României, pentru ajutorul dat în gestionarea situaţiei catastrofei produse de cutremurele de luni.

„Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios. Dumnezeu să ocrotească echipa care este pe drum spre Turcia! Apreciem eforturile lor şi le dorim mult succes!”, se arăta în mesajul de pe pagina de Facebook a Ambasadei, postat la câteva ore după cutremure.

În acelaşi timp, oficialii turci le transmite celor care doresc să vină în sprijinul Autorităţii pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia, în intervenţia de căutare şi recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de luni, că pot face acest lucru printr-o donaţie direct pe site-ul AFAD, accesând pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2.

Ambasada Turciei transmite că, din cauza seismelor care au avut loc în sud-estul Turciei, traficul rutier este grav afectat. Informaţii privind starea drumurilor din Turcia pot fi accesate pe site-ul Direcţiei Generale de Autostrăzi din Turcia https://yol.kgm.gov.tr/kapaliyollar.

Echipe de salvatori și câini de urmă, la misiunile de căutare din Turcia

Echipa României de salvatori trimisă în Turcia este formată din medici şi asistenți ai UPU-SMURD Bucureşti, ofițeri de la Departamentul pentru Situații de Urgență şi echipe de căutare-salvare cu câini.

Mai exact, o echipă de 60 de oameni și patru câini de urmă, special pregătiți să găsească victime sub dărâmături. Salvatorii au plecat cu avioane militare „Hercules”, și „Spartan.”

Asistență consulară pentru românii din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat datele de contact ale Ambasadei României la Ankara pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse în Turcia. Instituția recomandă cetățenilor români din zonele afectate de cutremur să respecte instrucțiunile autorităților turce.

Românii pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit luni dimineața partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de alte două cu magnitudini de 6,7 și 7,5, precum și de alte replici.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Turcia, în doliu după cele două cutremure apocaliptice. Seismolog: „În toată cariera mea de 32 de ani nu am văzut așa ceva. Primul cutremur, cu magnitudinea 7,8, este de 15 ori mai mare decât seismul nostru din ’77”

CUTREMUR în TURCIA. Imaginile groazei, filmate cu drona în provincia de frontieră Hatay

INCREDIBIL: cutremurele de luni au „mutat” Turcia cu 3 metri spre sud-vest!

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu