VIDEO / Când se redeschide Aeroportul Băneasa și cine vor fi primii pasageri

Publicat: 07/06/2021, 18:48
Actualizat: 07/06/2021, 21:45

Lucrările la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa ”Aurel Vlaicu” vor fi gata pe 21 iulie, iar timpul de îmbarcare a pasagerilor va fi între 30 şi 60 de minute, în funcţie de dimensiunea aeronavei, a anunţat, luni, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Primii pasageri care vor ajunge pe aeroportul Băneasa vor fi fotbaliștii naționalelor care vin să joace la București în cadrul EURO 2020. Ulterior, aeroportul va intra și într-o perioadă de verificări și de testări.

Lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat.În jurul meu puteți vedea că acest terminal a fost restaurat cum era el în urmă cu 59 de ani în 1952, inclusiv marmura folosită, inclusiv mozaicul de pe pardoseală, stâlpii și toate celelalte elemente arhitecturale. Acestea au fost bineînțeles completate cu tehnologie modernă de cel mai înalt nivel inclusiv în ceea ce privește iluminarea cu led și instalațiile de sonorizare și climatizare. Suntem optimiști că lucrările se vor termina conform contractului, deci vom putea face recepția la terminarea lucrărilor, la data de 21 iulie anul acesta”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CNAB.

Aeroportul Băneasa, pregătit pentru un milion de pasageri

Capacitatea proiectată este de 400 de pasageri pe oră, sosiri şi plecări. Pe an, aeroportul poate primi un milion de pasageri, iar valoarea lucrărilor contractate este de 55 de milioane de lei.

Ne așteptăm să putem prelucra prin măsuri operaționale superioare chiar un număr mai mare de pasageri. Dorința noastră este să atingem cât mai rapid un milion de pasageri procesați în condții foarte bune, de calitate și cu un timp de așteptare foarte scurt de la sosirea pe aeroport până la îmbarcarea în avion, respectiv coborârea din avion până la autoturismul care îî așteaptă în parcare sau până la autobuzul din față”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al CNAB.

Primii pasageri: fotbaliștii care vin la Euro 2020

Salonul oficial este gata şi primii pasageri vor fi fotbaliştii străini care vin să joace la Campionatul European de Fotbal Euro 2020, competiţie care se desfăşoară în perioada 11 iunie – 11 iulie, inclusiv la Bucureşti.

Pe acest aeroport, prin salonul oficial, vor fi prelucrate la plecare delegațiile EURO care participă la meciurile de la București. Mă refer aici la Macedonia de Nord, Ucraina și Austria. Suntem pregătiți, cum spuneam, pe ambele terminale să procesăm pasageri. Un plus pentru terminalul de Aviație Generală, pe acolo vor veni și oficialități ale UEFA, dar și oficialități la nivel de șef de stat, de Guvern din Europa care vor dori să vină la meciurile de la EURO de la București”, a mai spus Valentin Iordache.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase