Campionatul European de fotbal Under-19, care urma să fie găzduit de România, anulat de UEFA! Și turneul final feminin U-19 are aceeași soartă

Campionatul European de fotbal Under-19, care urma să fie găzduit de România, anulat de UEFA! Și turneul final feminin U-19 are aceeași soartă
FOTO - ILUSTRATIV: Mediafax Foto
Publicat: 24/02/2021, 02:25
Actualizat: 24/02/2021, 03:20

Comitetul Executiv al UEFA a decis, marţi, anularea Campionatului European de fotbal Under-19 2021, care urma să fie găzduit de România, motivul invocat pentru decizia luată fiind pandemia de Covid-19, potrivit site-ului forului continental.

De asemenea, UEFA a anulat şi turneul final feminin U-19, în ambele cazuri ţinând cont de „restricţiile impuse de unele guverne, care ar face dificile călătoriile echipelor şi organizarea mini-turneelor”.

Asociaţiile membre ale UEFA au fost consultate şi au susţinut decizia. Deşi este păcat că nu vor avea loc competiţii de juniori în acest an, sănătatea şi siguranţa tinerilor sportivi trebuie să fie prioritară în condiţiile actuale”, se mai arată în hotărârea UEFA.

UEFA stabilise, vara trecută, ca turneul final al Campionatului European Under-19 să se desfăşoare în România, în perioada 30 iunie – 13 iulie 2021. În condițiile date, o decizie privind găzduirea de către țara noastră a unei viitoare ediții urmează a fi luată în considerare.

Competiţia urma să reunească opt echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide, iar reprezentativa tricoloră U19 pregătită de Daniel Oprescu era calificată direct, din postura de gazdă.

Cele patru arene nominalizate de Federația Română de Fotbal (FRF) în dosarul câştigător de candidatură erau:

  • Stadionul „Ilie Oană” – Ploieşti (15.073 locuri);
  • Stadionul „Giuleşti” – Bucureşti (14.047 locuri);
  • Stadionul „Arcul de Triumf” – Bucureşti (8.155 locuri);
  • Stadionul „Anghel Iordănescu” – Voluntari (4.518 locuri).

Săptămâna trecută, forul de la Nyon a decis și anularea actualului sezon al UEFA Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la categoria de vârstă U-19.

Adrian Mutu, selecționerul reprezentativei U21 a Românei, s-a vaccinat anti-COVID. Anunțul oficial al FRF

Adrian Mutu, selecționerul reprezentativei U21 a României, s-a vaccinat, marți, împotriva COVID-19, potrivit unui anunț făcut de Federația Română de Fotbal (FRF).

FRF a demarat o companie prin care sportivii care reprezintă „tricolorul” să fie imunizați înainte de competițiile la care vor participa în acest an.

Dacă Nicolae Dică și Denis Haruț s-au vaccinat în cursul zilei de luni, astăzi a venit rândul și selecționerului reprezentativei U21 a României, Adrian Mutu.

A murit mama lui Ronaldinho. Femeia era infectată cu COVID-19

Mama fostului fotbalist brazilian Ronaldinho a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Miguelina Elói Assis dos Santos s-a luptat cu boala încă din decembrie.

Dacă 2020 nu a fost excepţional pentru Ronaldinho, arestat pe 6 martie pentru folosirea de paşapoarte paraguayene falsificate, 2021 începe şi mai rău pentru brazilian, scrie Il Posticipo.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult