Iată care este cantitatea exactă de oțet pe care să o adaugi la 1 kilogram de castraveți murați. O rețetă tradițională, transmisă de la o generație la alta, aduce în atenție importanța respectării gramajului pentru ca un preparat să iasă gustos și crocant. Vezi rețeta mai jos!
Rețetele autentice sunt transmise, de obicei, din bătrâni, însă unele dintre ele pot suferi câteva modificări, de la o generație la alta. De data aceasta, în atenție se află o rețet autentică de castraveți murați care poate fi urmată, toamna aceasta. Desigur, gramajul este important pentru fiecare rețetă, motiv pentru care trebuie să cunoști cantitatea exactă de oțet pe care să o adaugi la 1 kilogram de castraveți murați.
Pentru 1 kilogram de castraveți, ar fi ideal să adaugi 250 de mililitri de oțet de 9 grade. Pentru această rețetă clasică, trebuie să folosiți și ingrediente precum zahărul și sarea grunjoasă. În acest sens, avem următoarele gramaje pentru ingrediente:
Desigur, pot fi adăugate și alte ingrediente pentru ca gustul castraveților murați să fie mai intens. Printre aceste ingrediente, care sunt opționale, se numără: ardeiul iute, usturoi (2-3 căței), mărar uscat (circa 2 crenguțe), boabe de piper sau de muștar.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F08%2Fcastraveti-murati-1280x853.jpg)
Obține castraveți murați crocanți respectând gramajul ingredientelor / sursă foto: Shutterstock
După ce castraveții sunt spălați corespunzător și lăsați în apă rece cu sare câteva ore, trebuie să pui apa la fiert. Adaugă oțetul, sarea, zahărul și condimentele. Compoziția va fi turnată peste castraveți, în borcane, după ce clocotește. Asigură-te că lichidul acoperă castraveții, apoi închide ermetic borcanele, arată Playtech.
Un nutriționist dezvăluie care variantă ar fi mai sănătoasă: murături în sare sau murături în oțet?
Sursă foto: colaj Shutterstock