Care este varianta mai sănătoasă: murături în sare sau murături în oțet? Un specialist în nutriție a dezvăluit care dintre cele două opțiuni ar fi recomandată mai mult către consum. Iată mai jos ce spune nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Indiferent de perioada anului, murăturilor pot fi consumate în diverse salate sau lângă diverse preparate delicioase. Desigur, murăturile nu lipsesc de pe mesele oamenilor, îndeosebi în timpul sărbătorilor, fiind consumate cu mâncăruri tradiționale. De data aceasta, nutriționistul Lygia Alexandrescu arată care variantă ar fi mai sănătoasă: murături în sare sau murături în oțet?
Nutriționistul Lygia Alexandrescu explică faptul că murăturile în saramură ar fi mai sănătoase, fiind bogate în probiotice. Consultatul în nutriție sportvă, educație alimentară și comunicare nutrițională mai susține că nu ar trebui să se consume oțet, deoarece pot apărea anumite probleme.
„Tot ce înseamnă murătură în saramură înseamnă probiotice, înseamnă ajutor pentru colon și neutralizare a acidității. Oţetul nu are ce căuta în viaţa noastră. Se umflă picioarele, faci celulită, dacă vorbim despre femei şi nu ajută deloc la nivel renal”, a precizat nutriționistul pentru Hotnews.
Unii dintre specialiștii în nutriție și sănătate susțin că murăturile reprezintă un „aliment minune”. Pe lângă faptul că reprezintă o sursă de vitamina C, A și B6, conțin minerale esențiale (fier, potasiu) și ajută la digestie. De asemenea, reprezintă o sursă de probiotice (bacterii benefice pentru flora intestinală), spre deosebire de murăturile preparate în oțet.
Cât PEPENE poți să mânânci fără să te îngrași. Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic
Cum poți slăbi 10 kilograme fără efort. Un specialist în nutriție a dezvăluit secretul
Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)