Cărbunaru: „Nu există români MORȚI sau răniţi în cutremurele din Turcia”

Cărbunaru: „Nu există români MORȚI sau răniţi în cutremurele din Turcia”
Publicat: 08/02/2023, 18:37

Dan Cărbunar, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat, într-un briefing la Palatul Victoria, că nu există informații care să arate că vreun român a murit sau a fost rănit în urma cutremurelor din Turcia.

„Potrivit datelor primite de la Ministerul Afacerilor Externe, cel puţin până în acest moment, nu avem informaţii privind cetăţeni români care să fie răniţi sau decedaţi ca urmare a cutremurelor din Turcia din ultimele zile”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Numărul morților din cutremurul care a lovit Turcia și Siria luni a crescut la peste 11.000. Cel puțin 8.574 de persoane au murit în Turcia, a declarat miercuri președintele țării, Recep Tayyip Erdogan.  Cel puțin 2.530 de persoane au murit în Siria.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență în 10 provincii. Peste 12.000 de personal turc de căutare și salvare lucrează în zonele afectate, împreună cu 9.000 de militari.

Autoritățile au instituit 3 luni de stare de urgență în 10 provincii din Turcia și 7 zile de doliu național.

Peste 70 de țări au oferit echipe de salvare și alte ajutoare. Organizația Națiunilor Unite afirmă că ”explorează toate căile” pentru a furniza provizii în nord-vestul Siriei, ținută de rebeli, și a eliberat 25 de milioane de dolari din fondul său de urgență pentru a ajuta la demararea răspunsului umanitar în Turcia și Siria.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase