EXCLUSIV VIDEO | Care a fost atmosfera la ședința solemnă a Parlamentului, dedicată Zilei de 1 Decembrie. Diana Șoșoacă, în timpul discursului unui deputat UDMR: „Antiromânilor! Ieșiți din țară imediat! Este cea mai mare jignire, este înaltă trădare!”

Publicat: 28/11/2022, 22:37
Actualizat: 28/11/2022, 22:45

Politicienii s-au reunit, luni, într-o ședinţă solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie. Evenimentul a fost presărat și cu momente de isterie, după ce un scandal monstru a izbucnit direct în plenul Parlamentului. Senatoarea Diana Șoșoacă a început să țipe în timpul discursului ținut de deputatul UDMR Csoma Botond, nemulțumită de o afirmație a acestuia.

Printre invitații prezenți la ședința solemnă comună din Parlament s-au numărat Patriarhul Daniel, fostul președinte al României Emil Constantinescu, premierul Nicolae Ciucă, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, și oficiali din corpul diplomatic.

Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în Parlament, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie
Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în Parlament, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie

Cu toate că evenimentul a fost unul grandios, în cadrul căruia personalități politice importante au ținut discursuri cu ocazia sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, minele nu foarte entuziaste ale actualilor miniștri, prezenți în plenul Parlamentului, au putut fi cu ușurință remarcate.

Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în Parlament, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie
Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în Parlament, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie

În timp ce reprezentanții formațiunilor politice își susțineau discursurile, cei mai mulți dintre parlamentari stăteau pe telefoane și tablete, fără să schițeze vreun interes deosebit față de prezentările colegilor lor.

Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în Parlament, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie
Mulți dintre parlamentari și-au găsit de lucru în timpul ședinței solemne

Momentul care a animat atmosfera din timpul ședinței solemne comune a fost intervenția Dianei Șoșoacă, în timp ce deputatul UDMR, Csoma Botond, își susținea discursul.

Senatoarea a fost vizibil deranjată de afirmația făcută de politicianul maghiar, care a afirmat că „liderii politici și religioși ai românilor ardeleni știau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci și unguresc, săsesc și evreiesc. Și acest lucru s-a reflectat și în textul declarației de la Alba Iulia. Mulți dintre acești lideri care contribuiseră la realizarea Unirii au murit în anii ’50 în temnițele comuniste dar ne-au lăsat moștenire o declarație”.

„Este cea mai mare jignire, este înaltă trădare”

În acel moment, Diana Șoșoacă a început să țipe în plenul Parlamentului, până când vocea sa a acoperit microfonul deputatului, care s-a oprit din vorbit. „Antiromânilor! Ieșiți din țară imediat! Este inacceptabil. Rușine să-ți fie! România! Trăiască România liberă. Dați-l afară! Transilvania e România. Secuii nici măcar nu sunt unguri. Ieși afară! Nu ți-e rușine? Este cea mai mare jignire, este înaltă trădare. Este inacceptabil ce face acest ungur. Ieșiți, mă! Ridicați-vă, nu e posibil așa ceva. Rușine să vă fie că v-am acceptat în țara asta. Cere-ți scuze de la poporul român imediat! Trădătorule, antiromânule!”, au fost câteva dintre exclamațiile Dianei Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, în timpul ședinței solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în Parlament, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie
Diana Șoșoacă, în timpul ședinței solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului

Cu toate că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a rugat-o pe Diana Șoșoacă să se oprească, aceasta nu a renunțat și a continuat scandalul din Parlament. După câteva minute în care cuvântul „trădătorilor” a fost îndelung repetat de senatoare, aceasta a decis, în cele din urmă, să pună capăt intervenției.

Ulterior, Diana Șoșoacă, a urcat la tribuna Parlamentului pentru a-și ține discursul, moment în care sala s-a golit instant. Aproape toți politicienii au părăsit plenul Parlamentului în momentul în care senatoarea a preluat cuvântul, numindu-i „trădători” pe aceștia, dar și pe cei care au vorbit despre războiul din Ucraina.

Discursul Dianei Șoșoacă, în timpul ședinței solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în Parlament, dedicată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie
Discursul Dianei Șoșoacă, în timpul ședinței solemne comune

„Îi mulțumesc Preafericitului Părinte Daniel că e aici. Și vă mulțumesc și vouă, celor care faceți un act de înaltă trădare părăsind sala. Ăștia sunteți, trădătorii României. La 104 ani de la momentul în care s-a făcut Marea Unire, România nu mai este mare, România are teritorii în afara granițelor sale. Să vii să vorbești despre Ucraina și războiul de acolo în condițiile în care avem români în Maramureșul istoric și Bucovina de Nord este inacceptabil. E un act de înaltă trădare față de România Mare”, a afirmat Diana Șoșoacă.

De asemenea, senatoarea a lansat o odă către fostul lider PRM, Corneliu Vadim Tudor, decedat în anul 2015, și i-a certat pe colegii săi pentru că nu au spus niciodată „Tatăl Nostru” în plen. Totodată, Diana Șoșoacă a adus la tribună o pereche de opinci, despre care a spus că pot să stea peste orice Parlament care nu respectă România.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului