Care este relația lui Florin Piersic cu fiului lui, după ce acesta a spus că nu pot comunica. „Adevărul este că mi-ar fi plăcut să joc împreună cu el”

Publicat: 24/12/2022, 15:02

Marele actor Florin Piersic, acum în vârstă de 86 de ani, la care continuă să urce pe scenă a povestit, invitat în podcastul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar, atât despre cariera în teatru și cinematografie și cartea sa, dar și despre viața sa privată și relația cu Florin Piersic jr, fiul lui din relația cu Tatiana Iekel, la rândul său actor de teatru și cinema – fiind cunoscut că a pus bazele teatrului independent și ale filmului experimental în România – scenarist, regizor, producător de film și scriitor.

„It’s complicated” are putea fi caracterizată relați tată – fiu din cel mai mare actor român în viață și Florin Piersic Jr. Acesta din urmă a declarat acum câteva săptămâni, la Kanal D, că ei nu pot comunica, iar acesta este un lucru cu care s-a obișnuit. Comentând răspunsurile date de fiul său, Florin Piersic spune că acesta se contrazice, când spune că tatăl lui nu era prezent în viața sa, apoi admite că el însuși merge foarte rar acasă, din cauza meseriei solicitante. Fiul a mai adăugat și că la un eveniment de acum câțiva ani la care amândoi au fost prezenți s-a simțit rănit de propriul său tată. „El a venit și a făcut cumva bășcălie și cred că acela a fost un moment de ruptură pentru că m-a durut. Ciudat e că el nu și-a dat seama că îl lovește pe propriul lui fiu”, a mai dezvăluit Florin Piersic junior, la Kanal D.

Florin Piersic se declară însă mândru de fiul lui, care îi calcă pe urme. „M-am bucurat de fiecare dată când a apărut, am fost și la spectacolele lui. Eu am avut întotdeauna o mare simpatie și dragoste pentru el pentru că am simțit că el este foarte dăruit pentru meseria asta, dar mi-ar fi plăcut să joace niște piese în care el să fie, de pildă, Victor Hugo, să joace Ruy Blas. El ar fi meritat să joace rolul ăsta, e o piesă clasică. Să vezi Florin Piersic în Ruy Blas era ceva extraordionar”, a spus actorul despre băiatul său.

„Pentru mine, el e un actor extraordinar de talentat”

Întrebat dacă a simțit nevoie să preia controlul în ceea ce privește cariera lui Florin Piersic jr, marele actor a confirmat că a avut acest sentiment, dar s-a rezumat la laude. „La declarația lui că eu nu m-am întâlnit cu tata niciodată pe scenă –  cu toate că el a fost în niște recitaluri de-ale mele în care l-am luat partener cu mine, dar asta a fost așa, ceva trecător – dar mi-a făcut plăcere.”a spus Florin Piersic, care admite acum, după mulți ani, că regretă că nu a jucat până acum într-o piesă de teatru cu băiatul său, după ce i-a refuzat oferta fiului să apară împreună în piesa „Frații”.

„Adevărul este că mi-ar fi plăcut să joc împreună cu el, dar piesa pe care mi-a dat-o el, nu-mi place să mai dezvolt subiectul ăsta, Frații se chema, mie nu mi-a plăcut piesa. Nu m-am văzut jucând în această piesă. Eu simt imediat ce mai merge, ce aș putea să fac mai mult decât spune textul și atunci am spus nu. Acum, târziu de tot, regret că n-am jucat cu el la Bulandra această piesă unde mi-a propus el să o joc. Până la urmă a jucat-o, dar a jucat-o puțin, la Timișoara. Acum e târziu, bine, în profesia asta nu e târziu. Mi-ar fi plăcut să joc cu el, împreună”, a mai declarat el pe YouTube.

Referindu-se la declarațiile făcute de Florin Piersic jr, acum câteva săptămâni, la Kanal D, Mihai Morar l-a întrebat pe Florin Piersic dacă e o suferință relația pe care o are cu băiatul lui. „Nu e nicio suferință, cum să nu am relație cu el. Dar cum să nu am eu cu el? Pentru mine, el e un actor extraordinar de talentat, de bun și știe mult”, a spus actorul. „Am fost tatăl lui întotdeauna, eu simțeam nevoia să fiu aproape de ei chiar dacă eram despărțit de Tatiana. Aveam pentru ea un sentiment cu totul și cu totul special. Iar el era băiatul meu și așa a rămas și așa va rămâne toată viața mea, Florin Piersic jr”, a explicat marele actor.

Și în prima parte a anului, în mai, Florin Piersic Jr, invitatul lui Marius Tucă, transmis live de Gândul, a povestit despre relația cu tatăl lui. „Există undeva o ruptură care nu poate fi niciodată cusută. Nu am cum. Eu nu am avut o relație reală. Îmi pare rău că spun asta. E ok. Avem o relație corectă, dar nu profundă”, a precizat Florin Piersic Jr.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum pot duce sărbătorile la conflicte în familie? Sfaturile unui psiholog