Care sunt cele mai scumpe locuri din lume pentru a cumpăra apă

Care sunt cele mai scumpe locuri din lume pentru a cumpăra apă
Publicat: 18/03/2021, 17:22
Actualizat: 18/03/2021, 18:27

Oslo, este oraşul unde o sticlă de apă costă cel mai mult, fiind de aproape trei ori peste preţul mediu înregistrat în cele 120 de oraşe analizate de Holidu, o aplicaţie care permite rezervarea cazării pentru vacanţă, transmite Bloomberg.Tel Aviv, New York, Stockholm și Helsinki sunt următoarele cele mai scumpe locații pentru achiziționarea unei sticle de apă de 16,9 uncii (500 mililitri), a declarat Holidu într-un studiu publicat joi.

Indicele prețurilor apei al companiei compară și analizează costurile apei de la robinet și îmbuteliate în 30 de orașe din SUA și 120 de orașe din întreaga lume, selectate datorită popularității lor ca destinații turistice,transmite Bloomberg.

Oslo deține primul loc în ceea ce privește prețurile la apa de la robinet

Oslo deține, de asemenea, primul loc în ceea ce privește prețurile la apa de la robinet, în timp ce Los Angeles, Phoenix, San Francisco și San Diego se numără printre cele mai scumpe 20 din lume. În Oslo, apa de la robinet este cu 212% mai costisitoare decât mediana a 120 de orașe din sondaj, iar apa îmbuteliată este cu 195% mai scumpă.

„Rezultatele sunt deschizătoare de drumuri atunci când ne gândim cât de mult suntem dispuși să plătim pentru ceva pe care îl luăm de la sinea o necesitate de bază” , a declarat Johannes Siebers, CEO și cofondator al Holidu.

Schimbările climatice afectează calitatea și cantitatea de apă

Schimbările climatice afectează disponibilitatea, calitatea și cantitatea de apă necesară pentru nevoile umane de bază, în prezent 2,2 miliarde de oameni fără acces la apă potabilă gestionată în condiții de siguranță, a declarat Organizația Națiunilor Unite într-un raport anul trecut.

Indicele Holidu examinează atât apa de la robinet, cât și cea îmbuteliată, analizând calitatea și costurile folosind diferite surse din orașe, inclusiv prețul unei sticle de Danian SA Evian, Nestle SA Perrier și marca locală Coca-Cola Co.

„Consumul de apă îmbuteliată a crescut în ultimul deceniu și nu prezintă semne de încetinire”, a spus Siebers. „Se preconizează că piața globală a apei îmbuteliate va ajunge la 307,6 miliarde de dolari până în 2025”.

Boston s-a clasat pe locul cel mai înalt în ceea ce privește calitatea apei în rândul orașelor americane și a ocupat locul 24 în general. Orașul Massachussetts este urmat de Seattle și Portland. Datele pentru indicele calității apei provin de la ONU și Organizația Mondială a Sănătății. În plus, datele de sondaj auto-raportate de la Numbeo au fost utilizate pentru a ajuta la evaluarea percepțiilor publice asupra calității apei și a poluării la nivel local.

Atena, Montreal și Roma au fost foarte bine clasate în ceea ce privește calitatea apei, totuși prețurile pentru soiul de robinet au fost sub media studiului. În Atena, calitatea apei a înregistrat 94,2 din 100, în timp ce costul apei de la robinet a fost cu 34,5% sub prețul mediu. Innsbruck, Austria, a ocupat primul loc în calitatea apei, urmată de Helsinki, Viena și Oslo.

Calitatea apei a fost cea mai deteriorată în Lagos, Nigeria; Karachi, Pakistan; și Dakar, Senegal. New Orleans s-a clasat pe locul cel mai scăzut dintre orașele SUA în sondaj, urmat de Phoenix și Los Angeles.

Problemele legate de apă în centrul financiar din Nigeria, Lagos, vor continua să fie o problemă, deoarece țara se ocupă de creșterea în creștere a populației.

Orașul are o populație proiectată de aproape 15 milioane în acest an, de la aproximativ 325.000 în 1950, arată estimările ONU. Până în 2047, se așteaptă ca numărul oamenilor din cea mai mare economie din Africa să fie mai mare decât cel al SUA, toți locuind într-o zonă de dimensiunile Nevada, New Mexico și Arizona.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Casa în care trebuie să locuiești, în funcție de venituri. Toți românii ar trebui să-și...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Șobolani în raftul de patiserie din Mega Image. Reacția companiei. FOTO
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
SE SCHIMBĂ harta României! Zona care ar putea să se RUPĂ de țara noastră
Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...