FOTO | Și-au făcut iarna car! De frica hoților, oltenii au inventat casa pe roți pentru paza recoltelor

FOTO | Și-au făcut iarna car! De frica hoților, oltenii au inventat casa pe roți pentru paza recoltelor
Casă „antifurt“, în județul Dolj (FOTO: Elena Ailuțoaei)
Publicat: 22/02/2022, 19:17
Actualizat: 22/02/2022, 19:19

Dovadă de inventivitate într-o localitate din județul Dolj. De frica hoților care dau târcoale recoltelor, oamenii din comuna Călărași și-au construit case pe roți, fiecare cu ce-a avut prin curte. Așa se face că aproape în fiecare curte vezi parcată câte o căsuță mobilă.

„Este vorba de o Dacia Papuc căreia i-am găsit o altă destinație, având în vedere că nu mai funcţiona. M-am gândit să fac o cabană pentru pază. De pe internet m-am inspirat și să facem aluzie la zicala aia cu gospodarul care vara își face sanie”, spune Gigi Băbălău.

Casă „antifurt“, la 2.000 de lei!

Căsuța a fost construită de fermier într-o lună și a costat 2.000 de lei. Are acoperiș, este izolată cu termopan, iar în interior este foarte „dotată“. Are pat, masă și scaune, dar și un aragaz, unde fermierul își poate pregăti mâncarea.

Nu este, însă, singurul cultivator din Călărași care a făcut o asemenea invenție. Fermierii spun că le sunt foarte utile căsuţele pe roți.

„- Ne este de folos.
– O folosiți la câmp?
– O ducem în câmp pentru mai multe luni şi luăm un om care stă acolo. Noi, ai casei, mai plecăm cu marfa să o vindem”, mai spune un alt producător.

Oamenii din comună se mândresc că nu sunt alții mai inventivi ca oltenii. În localitatea Călărași din județul Dolj sunt peste 1.000 de hectare de teren cultivat cu pepeni și cartofi.

FOTO: Elena Ailuțoaei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase