„Casanova” a lovit la Pitești! Un bărbat a păcălit cinci femei să se îndrăgostească de el și le-a luat banii

„Casanova” a lovit la Pitești! Un bărbat a păcălit cinci femei să se îndrăgostească de el și le-a luat banii
Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)
Publicat: 26/07/2022, 11:39

„Casanova” a lovit la Pitești! Un piteștean în vârstă de 47 de ani are mari probleme cu legea, după ce a convins cinci femei naive să-i dea bani.

Individul folosea un cont fals de Facebook cu poza unui fotomodel și se prezenta drept un antreprenor de succes.

După săptămâni întregi de investigații, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au stabilit că pe durata a cinci luni, între 2 octombrie 2021 – 25 februarie 2022, după ce şi-a creat un cont fals pe Facebook, bărbatul din Piteşti ar fi iniţiat conversaţii cu cinci femei necăsătorite sau care nu se aflau în vreo relaţie şi le-a făcut să se îndrăgostească de el. După ce îşi atingea scopul, bărbatul care se prezenta drept „un prosper om de afaceri” le cerea acestora sume mici de bani.

„Profitând de vulnerabilitatea celor cinci femei pe care le-a abordat pe Facebook şi care aveau disponibilitatea de a purta conversaţii pentru cunoaşterea unei persoane de sex opus, inculpatul îşi arăta faţă de acestea interesul pentru iniţierea unei relaţii amoroase şi într-un interval scurt de timp le inducea în eroare că se aflau într-o relaţie. Bărbatul le spunea victimelor că este un prosper om de afaceri”, precizează anchetatorii în rechizitoriu.

Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)

Cum a fost prins escrocul „Casanova”

Pe 25 februarie 2022 una dintre victime a depus plângere la poliție. Femeia a povestit că a fost contactat pe Facebook de un individ cu care ar fi început o relație amoroasă și care i-a cerut 700 de lei, motivând că are diverse probleme personale.

Polițiștii au organizat un flagrant în aceeași zi. Femeia s-a întâlnit cu cel care îi ceruse bani pe Facebook și i-a oferit un plic ce conținea o coală format A4, pe care aceasta a scris „700 lei” și „Crezi că mă poți păcăli?”.

Bărbatul a fost prins, iar asupra lui a fost găsit un telefon mobil. În aplicația Facebook au fost identificate conversații cu victima, în care acesta folosea o identitate falsă, diferite promisiuni și chiar declarații de iubire.

Ulterior, în perioada 3 martie – 11 aprilie 2022, alte cinci femei au depus plângeri la poliție, reclamând că au fost înșelate cu diverse sume de bani de același individ cu cont fals de Facebook.

Victimele le-au furnizat oamenilor legii inclusiv capturi de ecran ale conversațiilor dintre ele și respectivul bărbat, scrie cancan.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase