Cât costă o zi de parcare la Mamaia. Aproape cât o noapte de cazare

Cât costă o zi de parcare la Mamaia. Aproape cât o noapte de cazare
Cât costă o zi de parcare la Mamaia. Aproape cât o noapte de cazare / Foto: Google Maps
Publicat: 08/07/2021, 11:00
Actualizat: 28/07/2021, 10:20

Suntem în plin sezon estival și găsirea unui loc de parcare pe litoral poate reprezenta o adevărată aventură. De multe ori, dacă hotelul unde vă cazați nu are locuri amenajate, turiștii trebuie să scoată din buzunar bani buni, pentru un loc sigur.

Criză de locuri de parcare la malul Mării Negre! Tarifele sunt exorbitante și rivalizează cu marile destinații turistice ale Europei.

Consiliul Local Constanța a decis să crească prețul orei de parcare cu numai 4 lei/oră, faţă de 7 lei/oră, cât se intenţiona la un moment dat.

Chiar și așa, un turist care folosește parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare (primele trei ore sunt 10 lei). Suma este criticată de HoReCa, deoarece poate ajunge cât o noapte de cazare!

O familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare 470 de lei, iar o vacanță de o săptămână duce costul la 658 de lei, scrie Adevărul.ro.

Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT, a precizat că tarifele de parcare din Mamaia sunt la nivelul celor din Monte Carlo.

Mamaia are 7.000 de locuri de parcare cu taxă, iar dacă într-o zi acestea vor fi ocupate în totalitate, pot aduce la bugetul local 650.000 lei în 24 de ore.

Aceleași tarife sunt valabile și pentru alte zone turistice ale Constanței, precum Portul Tomis sau zona peninsulară, precizează sursa citată.

Totodată, panourile informative despre parcare au fost puse cu câteva zile înainte de startul sezonului estival și primăria nu a pus la punct sistemul de încasare a banilor din această taxă. Mai mult, șoferii care sunt abonați la o anumită firmă telecom nu au cum să achite parcarea prin SMS.

Mai bine în Mamaia Nord

În Mamaia Nord nu se percepe nicio taxă de parcare. Ar putea fi introdusă o asemenea taxă de abia de la anul.

Nici în Eforie Nord și Eforie Sud turiștii nu plătesc parcarea.

Cele 6 stațiuni administrate de Primăria Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora) pun la dispoziția turiștilor 400 de locuri de parcare publică. Ora de parcare este 3 lei, dar ziua este doar 15 lei. În Costinești și Vama Veche nu se plătește vreo taxă de parcare.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase