Câte zone în care scăldatul e permis are țara noastră. Administraţia Naţională „Apele Române” le-a identificat pe toate

Câte zone în care scăldatul e permis are țara noastră. Administraţia Naţională „Apele Române” le-a identificat pe toate
FOTO - Facebook
Publicat: 12/07/2021, 16:39
Actualizat: 12/07/2021, 17:19

Autorităţile de sănătate publică din România au identificat 50 de zone de scăldat , dintre care 49 sunt localizate la Marea Neagră, iar una în oraşul Tulcea, a anunțat, luni, Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), prin intermediul unui comunicat publicat pe Facebook.

„Odată cu creşterea temperaturilor şi a disconfortului termic, puteţi practica înotul sau vă puteţi scălda doar în locurile identificate ca zone de îmbăiere, precum şi în spaţiile special amenajate pentru aceste activităţi. La nivel naţional, autorităţile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere. 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiţei la Vama Veche), iar una este în oraşul Tulcea (lacul Ciuperca)”, transmite ANAR, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ANAR atrage atenţia că scăldatul în zonele neamenajate este strict interzis.

„Respectaţi atenţionarea «Scăldatul interzis» inscripţionată pe digurile şi lacurile de acumulare aflate în administrarea Administraţiilor Bazinale de Apă (ABA), subunităţi ale Administraţiei Naţionale ”Apele Române” (ANAR)”, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase