EXCLUSIV | Legiștii au stabilit de ce a murit Daniela Niță, patroana firmei care a pus artificiile în Clubul Colectiv

EXCLUSIV | Legiștii au stabilit de ce a murit Daniela Niță, patroana firmei care a pus artificiile în Clubul Colectiv
Publicat: 17/08/2021, 12:35

Medicii legiști au stabilit că Daniela Niță, patroana firmei care instalase artificiile în Clubul Colectiv, a murit în somn,  în raportul preliminar fiind trecută la cauze ”moarte  subită cardiacă”, au declarat, pentru Gândul, surse din INML.

Daniela Niță, care avea 44 de ani, a fost găsită decedată în casă, luni, de o femei care avea cheile apartamentului, după ce o persoană apropiată a fost alertată că nu răspundea de două zile la telefon.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că Daniela Niță era decedată de două zile la momentul la care a fost găsită în casă.

Autopsia Danielei Niță a fost făcută la Institutul Național de Medicină Legală (INML), în prezența criminaliștilor de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

După ce au fost stabilite primele concluzii ale necropsiei, urmează să se efectueze și examenul toxicologic, care va dura două-trei săptămâni.

Daniela Niță, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, împlinise 44 de ani pe 11 august.

Patroana firmei care pusese artificiile din Clubul Colectiv pentru concertul trupei Goodbye to Gravity, pe 30 octombrie 2015, primise cea mai mare pedeapsă în primă instanță, 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, fratele Danielei Niță, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

La finalul lunii septembrie urmează să fie dată decizia finală în dosarul Colectiv.

Cea mai mare tragedie colectivă din România ultimelor decenii s-a produs în toamna anului 2015

În data de 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv – construit într-o fostă fabrică din București – avea loc concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, care își lansa un nou album, iar sute de fani au intrat în încăpere printr-un container improvizat, în care zeci de persoane aveau să rămână blocate după izbucnirea flăcărilor, în încercarea de a se salva.

Atunci, la un moment dat, scânteile de la niște artificii au aprins materialul izolator al încăperii, iar cei din club s-au grăbit să iasă afară, însă când au deschis ușile, oxigenul a alimentat flăcările și acestea au cuprins întreaga încăpere.

153 de secunde a durat incendiul, timp în care unii spectatori au murit pe loc, iar alții, mai târziu la spital. Unii s-au călcat în picioare, alții s-au intoxicat cu fum ori au fost cuprinși de flăcări. 65 de oameni au murit, atunci, iar alte sute de persoane au fost rănite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase