Caz șocant în Maramureș. Copilul mort băgat de tată în sac și apoi în cușca câinelui ar fi murit din lipsă de hrană și apă

Caz șocant în Maramureș. Copilul mort băgat de tată în sac și apoi în cușca câinelui ar fi murit din lipsă de hrană și apă
Caracter ilustrativ
Publicat: 24/05/2022, 10:45
Actualizat: 24/05/2022, 14:07

Caz șocant în Maramureș, unde trupul unui copil de 14 ani din Sighetu Marmației, mort de aproape o lună, ar fi fost ținut de tatăl lui în cușca câinelui ca să încaseze alocația de handicap. Potrivit ultimelor informații, minorul ar fi murit pentru că nu a primit mâncare și apă.

UPDATE – Copil mort băgat de tată într-un sac și apoi în cușca câinelui ar fi murit pentru că nu a primit mâncare și apă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Antena3.ro, tatăl băiatului a fost dus la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației, acolo unde experții ar fi stabilit că acesta a avut discernământ atunci când și-a băgat fiul într-un sac și apoi l-a pus în cușca câinelui.

Mai mult, același surse arată că băiatul de 14 ani ar fi murit pentru că nu a fost îngrijit corespunzător și nu a primit hrană și apă.

Astăzi, tatăl copilului a fost dus de anchetatori acasă pentru o reconstituire, iar ulterior va fi dus în fața procurorilor pentru stabilirea încadrării juridice a faptei oribile comise de bărbat.

În fața oamenilor legii, tatăl a spus că l-a ținut pe copilul mort în sac deoarece nu avea bani de înmormântare, dar și că era mort de doar câteva zile.

Autoritățile au fost alertate de un vecin, care nu mai văzuse copilul de câteva zile.

Oroarea a ieșit la iveală luni seara într-o zonă izolată a municipiului Sighetu Marmației, pe strada Câmpu Negru.

Unul dintre vecini au mers la casa băiatului și cum nu îl văzuse de zile bune, i-a solicitat tatălui lui să îil vadă. Vroia doar să se asigure că este sănătos.

Tatăl băiatului a refuzat categoric. Atunci vecinul a chemat poliția, care a făcut descoperire macabră. Într-un sac menajer era trupul micuțului de 14 ani, aruncat în cușca câinelui.

Tatăl copilului, dar și iubita acestuia au fost imediat ridicați și duși la audieri. În zonă au ajuns criminaliștii, care au început să adune probe.

Cadavrul băiatului a fost dus la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

Deocamdată, nu se știe cum a murit băiatul, dar vecinii spun că ar fi decedat în urmă cu o lună.

Tatăl lui se pare că ar fi ascuns moartea minorului pentru a încasa alocația și pensia pentru că îngrijea o persoană cu handicap.

Tatăl minorului, evaluat psihiatric

„Aseară, 23 mai, la ora 21.09, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că nu a mai văzut de mai multă vreme un tânăr din vecini și bănuiește că i s-ar fi întâmplat ceva.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor, într-o anexă a unui imobil de pe strada Câmpu Negru din municipiu, au găsit într-un sac de plastic, cadavrul unui minor de 14 ani.

Corpul neînsuflețit al minorului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului.

Tatăl minorului, un bărbat de 48 de ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

În cauză, verificările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.”, transmit autoritățile.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult