Cazul Alec Baldwin. Asistentul de regie a recunoscut că nu a verificat toate gloanțele din arma folosită de actor pe platoul de filmare de la western-ul „Rust”

Cazul Alec Baldwin. Asistentul de regie a recunoscut că nu a verificat toate gloanțele din arma folosită de actor pe platoul de filmare de la western-ul „Rust”
Actorul Alec Baldwin (FOTO: Profimedia)
Publicat: 28/10/2021, 10:10
Actualizat: 18/11/2021, 21:59

David Halls, asistent de regie la western-ul „Rust”, a recunoscut în fața anchetatorilor că nu a verificat toată muniția din arma pe care a declanșat-o actorul Alec Baldwin, provocând o tragedie soldată cu un mort și un rănit.

Alec Baldwin a ucis-o accidental pe Halyna Hutchins, directorul de imagine și l-a rănit pe Joel Souza, regizorul filmului.

Alec Baldwin ar putea fi vizat de o anchetă, în calitate de producător al western-ului cu buget modest.

Deocamdată, nu au fost făcute arestări și continuă audierile martorilor care se aflau la ferma Bonanza Creek, unde Halyna Hutchins a fost împușcată mortal pe 21 octombrie, scrie g4media.ro.

Neglijență pe platourile de filmare de la „Rust”

Alături de Baldwin, ar putea fi acuzate și alte persoane, precum asistentul de regie Dave Halls, care i-a dat arma actorului, dar a omis să o verifice amănunțit, înainte de producerea tragediei.

Halls i-a garantat lui Baldwin că arma este „rece”, că revolverul este gol și poate fi folosit în siguranță.

Armuriera filmului, Hannah Guterrez-Reed, ar putea fi trasă la răspundere pentru incident. Ea avea datoria să asigure siguranța pe platoul de filmare.

Femeia a declarat că a securizat pistoalele înainte de repetiția lui Alec Baldwin, dar nu și gloanțele.

Dave Halls a precizat că armuriera i-a arătat pistolul adus pe platou după pauza între filmări și și-a amintit că a văzut trei cartușe „false” în „butoiaș”.

Bărbatul nu a verificat însă toate lăcașurile cilindrului rotativ.

La fața locului au fost adunat 500 de cartușe, unele dintre ele fiind adevărate, confirmă analizele de laborator.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult