Ce a povestit la DIICOT ucigașul de la 2 Mai, ca să-și salveze pielea. Procurorii au extins cercetările pe numele lui Vlad Pascu

Ce a povestit la DIICOT ucigașul de la 2 Mai, ca să-și salveze pielea. Procurorii au extins cercetările pe numele lui Vlad Pascu
Publicat: 15/09/2023, 15:23
Actualizat: 15/09/2023, 15:54

Procurorii DIICOT au extins cercetările în cazul lui Vlad Pascu, tânărul în vârstă de 19 ani care, în dimineața zilei de 19 august, a condus drogat și a omorât pe loc un băiat și o fată, în localitatea 2 Mai. Acesta este acum acuzat și de trafic de droguri, după ce procurorii DIICOT au audiat mai mulți martori care au povestit ce se întâmpla în reședința de lux deținută de părinții milionari ai lui Pascu.

Aflat în arest preventiv pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența drogurilor, Vlad Pascu a primit o nouă veste proastă. Pe lângă ancheta polițiștilor rutieri de la Constanța, procurorii DIICOT au deschis și ei un dosar pe numele lui, pentru trafic de droguri și pentru că și-ar fi pus locuința la dispoziția prietenilor săi pentru a se droga în singuranță.

Mai mult, potrivit unor surse citate de Antena 3, Vlad Pascu și amicii săi ar fi fost aprovizionați, în unele situații, chiar de către mama tânărului, Miruna Pascu. Unii martori ar fi declarat în fața anchetatorilor că femeia avea cunoștință inclusiv de faptul că, pe fondul consumului de droguri, în locuință aveau loc orgii sexuale, organizate de fiul ei.

Acuzat de trafic de droguri, pentru a-și salva pielea, Pascu a fost de acord să-l denunțe atât pe prietenul său, Tudor Duma, zis Maru, dar și pe frații Costin-Anton și Ștefan Ciprian Constantin, despre care știa că vând droguri în cantități de ordinul zecilor de grame.

Audiat, joi, la sediul central al DIICOT, Vlad Pascu a povestit, cu lux de amănute, cum vindeau droguri frații Constantin, dar și prietenul său, Maru, alături de care se droga cot la cot până nu demult.

Vlad Pascu: „Maru se lăuda la mine că are cantități mari de droguri”

„În timp ce mă aflam în sala de așteptare de la DIICOT în cursul zilei de astăzi, l-am recunoscut în sală pe individul zis «Lopată». Ulterior mi s-a prezentat o poză a acestuia și l-am recunoscut în persoana numitului Constantin Costin Anton. Acesta era prieten de mulți ani cu Duma Tudor și aveau legături în sensul că Duma Tudor cumpăra cantități mari de cannabis de la acesta pentru a le revinde.

Nu știu cu cât cumpăra gramul de cannabis, dar cred că în jur de 20 lei.

În iarna acestui an, prin ianuarie sau februarie, eram acasă la Duma Tudor, pe Str. …, și am coborât împreună cu el în garajul blocului unde a venit «Lopată» cu un rucsac pe bicicletă, am asistat la discuția dintre «Lopată» și Duma Tudor.

«Lopată» a scos din rucsac mai multe pachețele vidate cu mai multe sortimente de cannabis cu scopul de a le prezenta pentru o viitoare comandă, adică Duma Tudor să-și aleagă ce sortiment dorea să comande tura viitoare.

În aceeași împrejurare, «Lopată» i-a adus comanda pentru atunci lui Duma Tudor, respectiv o pungă de cannabis vidată de aproximativ 250 grame cannabis, pentru care Duma i-a dat un fișic de bani lui «Lopată», de diferite cupiuri.

În anii trecuți, când eram cu Duma Tudor, acesta s-a întâlnit de mai multe ori cu «Lopată» în parcul Herăstrău, lângă terasa «Baraca» și cam de fiecare dată purtau discuții legate de droguri. Aproape de fiecare dată am fumat împreună cannabis adus de «Lopată». De multe ori Duma Tudor se lăuda în fața mea cu ce cumpăra de la «Lopată», respectiv cantități mari de cannabis.
În seara de 13 aprilie 2023 m-am întâlnit acasă la Rareș Ion cu Duma Tudor, Rareș Ion și alți doi băieți pe care nu îi cunosc.

Am stabilit cu toții că ne vedem la mine acasă și ei au venit împreună cu mine cu două mașini Uber. Acolo, Duma Tudor a scos din buzunar un pliculeț din plastic de tip zip-lock în care era metamfetamină cristal, cam 10 grame din ochi.

Știam că Duma Tudor are metamfetamină cantitate mai mare, pentru că mă întrebase în zilele de dinainte dacă nu vreau să cumpăr de la el.
A scos pliculețul acela din buzunar și l-a pus pe masa din sufragerie, iar ceilalți l-au mărunțit și l-au consumat.

Și eu am consumat în aceleași împrejurări amfetamină și oxicodonă, care mie mi-a fost adusă la comanda mea de «Doctorul».

De multe ori Duma Tudor mi-a vândut droguri și mi-a făcut legătura cu alte persoane care îmi vindeau droguri”, a mărturisit Pascu în fața procurorilor.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Dealerii care îi aprovizionau cu droguri pe Vlad Pascu și grupul lui de narcomani aveau legături strânse cu temutul clan al Sportivilor

EXCLUSIV | IMAGINI-ȘOC. Vlad Pascu, anturaj toxic cu fiica unui regretat arbitru de fotbal, celebru în România

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată