Chef Adi Hădean este unul dintre cei mai apreciați chefi din țara noastră. El este renumit pentru abilitatea de a transforma orice preparat într-o experiență culinară. Iar de fiecare dată când propune o rețetă, rezultatele sunt impresionante.
De la preparate tradiționale, la mâncăruri sofisticate și complexe, Adi Hădean reușește să impresioneze de fiecare dată. Cheful recomandă să ne bucurăm de mâncărurile preferate, fără a ne simți presați de timp. Chef Adi Hădean a dezvăluit, prin urmare, cum se prepară sarmelele de porc, un preparat clasic, cu arome autentice. Pentru cei care preferă o variant de post, bucătarul propune înlocuirea cărnii cu hribi.
Chef Adi Hădean a descris apoi cum se prepară sarmalele cu carne de porc:
„Se toacă mărunt ceapa, care se călește împreună cu orezul (30 ml de ulei pentru această cantitate) și pasta de tomate. Apoi se adaugă sarea, piperul și ierburile aromatice”.
Carnea tocată se frământă cu oul și cu sosul de ceapă obținut, iar din acest amestec se formează sarmalele. Ele se fierb la foc mic într-o oală cu apă și cu pasta de tomate. Iar printre sarmale, pentru un plus de savoare, se adaugă crenguțe de cimbru, câteva bucăți de afumătură, după gust, și felii de roșii.
Metoda simplă garantează sarmale gustoase și aromate.
“Vă las rețeta asta de sarmale că poate vă trebuie. Dacă le vreți de post, înlocuiți porcul cu ghebe, aceeași cantitate, după ce au fost gătite cel puțin 20 de minute. Sau cu hribi, dacă aveți. Sigur, scoateți oul. Așadar, spor și succes: sarmale din carne de porc (1 kg amestec).” le-a spus Adi Hădean fanilor săi pe Instagram.
CITEȘTE ȘI: