Ce conținea, de fapt, „fasolea cu ciolan afumat” de la Festivalul Ceaunelor din Bârlad. Localnicii sunt scandalizați!

Ce conținea, de fapt, fasolea cu ciolan afumat de la Festivalul Ceaunelor din Bârlad. Localnicii sunt scandalizați!
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 30/09/2022, 10:01
Actualizat: 30/09/2022, 10:58

Incredibil! Ce conținea, de fapt, mâncarea servită la Festivalul Ceaunelor de la Bârlad, eveniment desfășurat de Primăria Municipului Bârlad.

Mario, un bârlădean, care locuiește în Mangalia, a luat parte la evenimentul organizat de Primăria Bârlad și a postat pe Facebook un filmuleț din care se poate vedea cum cel care servea oamenilor fasole la ceaun avea în mânã o farfurie din plastic, în care, spune el, se adunau resturile din farfuriile unde deja oamenii consumaserã fasole, dupã care erau puse înapoi în ceaun.

„La festivalul ceaunelor. Cotu Negru Bârlad. Când am vãzut asta, nu am mai mâncat. Am plecat direct. Rãmâne la aprecierea voastrã”, a scris Mario în postare.

Imaginile au ajuns și la șeful DSVSA Vaslui care a declarat că evenimentul nu avea autorizație sanitar-veterinară și că va lua măsurile care se impun.

„Acest eveniment al ceaunelor s-a desfãsurat fãrã a avea autorizatie sanitar veterinarã. Colegii mei au luat legãtura initial cu cei din primãrie si li s-a spus cã nu-i un eveniment culinar, nu se serveste mâncare. Dacã aveau autorizatie de functionare – în primul rând cei care au fãcut si au vândut acolo mâncare, am fi stiut acum cine a fãcut mâncarea aia din ceaunul filmat. Fapt pentru care, colegii mei au mers chiar astãzi la Primãrie, care va fi sanctionatã pentru desfãsurarea evenimentului fãrã document sanitar veterinar.

S-a luat legãtura si cu Bikerboys, cei care fãceau acea mâncare de pe film si ei au precizat cã nu se servea mâncare, ci gustau sã vadã ce mai trebuie în mâncare, dacã fasolele erau fierte, castronelul era plin si l-au repus înapoi. Nu reiese din film cã se servea mâncare, dar asta nu exonereazã primãria de faptul cã a organizat un asemenea eveniment fãrã aviz sanitar veterinar.

Si cei de la Bikerbuys vor fi sanctionati pentru cã nu au avut aviz sanitar veterinar pentru mâncarea gãtitã! Sanctiunea este între 2000 si 10.000 de lei si urmeazã ca inspectorii sã facã cercetãrile de rigoare si sã aplice legea.

Iar pe viitor, atragem atentia cã, atunci când se desfãsoarã asemenea evenimente unde se serveste mâncare, sã fie notificatã DSVSA pentru a le stabili conditiile si a avea lista participantilor la eveniment”, a precizat medicul veterinar dr. Mihai Ponea, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase