Ce crede Cristian Tudor Popescu despre demisia lui Sorin Cîmpeanu și „demisia din viață” a lui Alexandru Arșinel. „Impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna”

Ce crede Cristian Tudor Popescu despre demisia lui Sorin Cîmpeanu și „demisia din viață” a lui Alexandru Arșinel. „Impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu / Sursa foto - ARHIVĂ: Mediafax Foto
Publicat: 30/09/2022, 09:48
Actualizat: 30/09/2022, 09:53

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri, demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației, coroborată cu „demisia din viață” a actorului Alexandru Arșinel.

Cristian Tudor Popescu a comentat anunțul de joi seara al lui Sorin Cîmpeanu, care a demisionat din funcția de ministru al Educației, pe fondul unor acuzații lansate de presă cu privire la un presupus plagiat într-o lucrare științifică.

„Arta ortului.  Ministrul S. Cîmpeanu a fost demisionat din funcție. Maestrul, ba chiar marele maestru, Al. Arșinel a fost demisionat din viață, după ce s-a legat cu lanțuri de scaunul de director la Teatrul de Revistă, în care intenționa să putrezească.

În cazul Cîmpeanu, enunțam un principiu al imposturii. Iată încă unul, inspirat de acest Arșinel: impostura dăinuie, uneori pentru totdeauna. Istoria artelor nu duce lipsă de mucavale perene. În rolul de mort înregistrează așa-zisul comic, care, atârnat în meserie de fusta cu adevărat marii actrițe Stela Popescu, nu făcea să râdă decât curcile, poate cel mai mare succes al carierei sale, comparabil cu cel al vânătorului de rinichi.

Gem ecranele de ode. Există și o artă a ortului popii.

Om muri și om vedea nu e mai puțin adevărat decât om muri și om orbi. Iluzia că moartea și timpul despart grâul de neghină e o iluzie. De unde și putrefacta cugetare «Despre morți numai de bine»”, a scris gazetarul Cristian Tudor Popescu, pe contul de Facebook.

Sebastian Burduja, în prezent ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va prelua interimatul la ministerul Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu, a transmis, vineri dimineața, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Alexandru Arșinel a murit tot joi, 29 septembrie, la 83 de ani, fiind internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă a Spitalul Universitar București.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase