Ce înseamnă trading: ”Activitatea pe bursă este un mic hub de afaceri, un mic antreprenoriat”

Ce înseamnă trading: ”Activitatea pe bursă este un mic hub de afaceri, un mic antreprenoriat”
Publicat: 04/05/2022, 15:26
Actualizat: 04/05/2022, 15:27

Ionuț Pătlăgică este coach și business adviser la compania Vestor care îi învață pe români să devină traderi și să câștige bani în mod independent.

El se ghidează după principiul ”omul cât trăiește învață” și pe baza acestuia le predă cursanților, în cursuri de unu la unu, cunoștințele care să îi facă pe români să fie capabili să câștige din trading.

”Mi-a plăcut matematica dintotdeauna și am descoperit trading-ul de la un prieten, am văzut că se bazează pe cifre, grafice, motiv pentru care m-a atras foarte mult. În acest domeniu nu ai doar de învățat o anumită baza de cunoștințe, ci trebuie să stăpânești și situația emoțională care este diferită de fiecare dată”, povestește Ionuț Pătlăgică parcursul său profesional.

El dezvăluie că s-a aplicat pe o dezvoltare personală continuă și nu doar în România, ci și pe bază de cursuri din străinătate, prin care a dobândit capacitatea de a înțelege și stăpâni domeniul.

”Sunt pro activ și îmi place să aflu și să cunosc tot mai multe. Dorința mea acum este să le ofer românilor din cunoștințele pe care le-am dobândit de-a lungul timpului. Am experiență de antreprenor și, din experiența mea în afaceri, pot spune că, la fel ca în viața de zi cu zi, și în viața bursieră totul se bazează pe cifre pentru că la sfârșit trebuie să obții un profit”, se descrie coach-ul de la Vestor.

”Dacă nu facem calculele matematice corecte pierdem”

Ionuț Pătlăgică a relatat și un caz interesant al unui manager care a venit la cursurile Vestor în urma unei pierderi pe care a suferit-o pe piața bursieră. Era vorba de o persoană inteligentă și educată, cu 2000 de angajați în subordine, cu o experiență profesională și de viață serioasă, spune Ionuț. În ciuda pregătirii sale din alte domenii, a pierdut bani pe piața bursieră pentru că nu a avut un orizont deschis.

”Dacă nu facem calculele matematice corecte pierdem, la fel ca în antreprenoriat. Eu consider că activitatea pe bursă este un mic hub de afaceri, un mic antreprenoriat”, spune coach-ul Vestor.

Respectivul manager, după ce a trecut prin cursurile Vestor, a oprit pierderile, a învățat cum să nu mai greșească, și a început să și câștige, relatează Ionuț. La cursuri, mai spune el, singura solicitare pe care o are față de clienți este să îi adreseze orice fel de întrebare și să ceară orice fel de lămurire au nevoie.

”Societatea românească va avea de câștigat”

Cu acest lucru se începe, iar apoi lucrurile se îndreaptă spre rezultatul propus, dar cursul nu este monolog, tocmai de aceea este un curs de unu la unu.

”Cei pe care îi pregătesc, eu îi pregătesc să fie antreprenori și să trateze procesul ca pe un mic hub de afaceri pe care fiecare îl utilizează după cum dorește și până la ce nivel dorește”, precizează Ionuț.

El arată că a avut deja circa 1200 de cursanți și, din perspectiva aceasta, crede că Vestor aduce un plus de valoare societății românești.

”Atâta timp cât noi dezvoltăm noi antreprenori prin cursurile noastre, societatea românească va avea de câștigat. Atunci când îi ajuți pe oameni să producă și să se dezvolte, e bine și pentru țară. Eu sunt un patriot convins, îmi place țara în care trăiesc, o iubesc și nu mă voi muta din România, vreau să ne dezvoltăm cât mai mult la noi în țară”, și-a expus public Ionuț Pătlăgică profesiunea de credință.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase