Ce meserie a avut Carmen Tănase înainte de a deveni actriță. ”Cât despre strunit… M-am împrietenit cu ei”

Ce meserie a avut Carmen Tănase înainte de a deveni actriță. ”Cât despre strunit… M-am împrietenit cu ei”
Publicat: 26/06/2023, 14:30
Actualizat: 26/06/2023, 14:31

Actrița Carmen Tănase, în vârstă de 62 de ani, a dezvăluit cu ce s-a ocupat înainte de a deveni celebră. ”Eram și foarte versată așa, fiindcă tot ce înseamnă drăcie la școală eu testasem”, a povestit aceasta.

Carmen Tănase este una dintre cele mai apreciate actrițe din România. De-a lungul anilor, acesta și-a cucerit publicul cu rolurile din filme, teatru și televiziune. În plan personal, Carmen Tănase a fost căsătorită cu Victor Parhon, în perioada 1989-2000. Carmen Tănase a jucat rolul Flăcăricăi în serialul de televiziune ”Inimă de țigan”, difuzat de postul de televiziune Pro TV, care s-a bucurat de foarte mare succes la public. De asemenea, vedeta a jucat acest rol și în serialele ”Regina” și ”State de România”. Actrița are o carieră impresionantă pe scena artistică din România.

Puțini știu că renumita actriță a terminat Liceul Pedagogic din Ploiești și a fost profesoară de muzică și desen la clasele V-VIII și dirigintă timp de un an. Despre acea perrioadă a dat detalii artista pentru revista Viva.

Ce meserie a avut Carmen Tănase înainte de a deveni actriță. ”Ne-am înțeles foarte bine până la urmă, dar pe la început au vrut să mă facă și n-a ținut”

”Am fost dirigintă la clasa a cincea. Erau mici, dar aveam clasele V-VIII, și cei de clasa a VIII-a, unii dintre ei, erau repetenți de mai multe ori. Pe vremea aia, profesorii lăsau repetenți și erau unii de vârsta mea. Cât despre strunit… M-am împrietenit cu ei. Bine, eram și foarte versată așa, fiindcă tot ce înseamnă drăcie la școală eu testasem. La mine nu mergea cu copiat, cu astea, pentru că știam absolut totul. Și le-am spus: „Nu merge! Când e să vă las, vă las eu. Dar nu încercați să mă faceți, că mă prind!”. Pentru că nu există porcărie pe care eu să n-o fi făcut.

Și ne-am împrietenit foarte bine până la urmă, pentru că eu am făcut foarte multă muzică la viața mea și nu eram în necunoștință de cauză. Adică eu am luat această catedră, Mozaic se chema – muzică/desen – ca să nu mă duc să predau la I-IV, că nu-mi plăcea, erau prea mici. Am luat-o pe-asta deoarece, culmea!, am avut o medie mare la bacalaureat și am avut posibilitatea să aleg. Și am ales asta. Dar eu știam muzică. Desen nu știam, dar îi învățam ce învățam și eu de la Istoria artei, adică le-am deschis mintea. Erau copii de la țară și n-auziseră în viața lor de compozitori sau de instrumente muzicale. Am învățat astea, ce era pe atunci pe la discotecă pe la noi, cu sintesizer, ei n-auziseră și erau foarte vrăjiți de ce le spuneam eu pe-acolo. Deci ne-am înțeles foarte bine până la urmă, dar pe la început au vrut să mă facă și n-a ținut”, a detaliat Carmen Tănase.

În cadrul aceluiiași interrviu, Carmen Tănase a explicat și cum a ajuns să dea la actorie: ”Tata a venit cu ideea, nu că m-a încurajat, pentru că el voia să urmez tradiția familiei, să fiu cadru didactic, iar eu n-aveam nicio legătură cu chestia asta, nu-mi plăcea deloc. Și-atunci am început să căutăm posibilități, fiindcă se excludeau cele reale – fizica, matematica, chimia –, iar tata a venit cu ideea asta pentru că eu mă prosteam prin casă… Eu mergeam la teatru, părinții mă duceau la teatru, și când veneam acasă imitam și eu actorii pe care îi vedeam, iar tata a zis: „N-ai vrea să faci asta?”. Și-așa mi-a încolțit această idee, că eu voiam să fac altceva, voiam să fac Medicină veterinară. Adică zootehnie, ceva cu animale”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...