Ce nereguli găsise ISU la spitalul din Ploiești unde doi pacienți au murit. Personalul era nepregătit în cazul unui incendiu în saloanele bolnavilor de COVID

Ce nereguli găsise ISU la spitalul din Ploiești unde doi pacienți au murit. Personalul era nepregătit în cazul unui incendiu în saloanele bolnavilor de COVID
Foto-ISU Prahova
Publicat: 11/11/2021, 10:00
Actualizat: 11/11/2021, 10:16

Reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au făcut un control la Spitalul de Boli Infecțioase Movila Vulpii din Ploiești, în luna februarie, în urma căruia au stabilit, printre altele, că reprezentanții unității medicale nu cunoșteau posibilitățile de evacuare a persoanelor în cazul unui incendiu. În plus, nu existau nici suficiente tărgi sau alte mijloace pentru salvarea pacienților. Spitalul a fost atunci amendat cu 10.000 de lei.

În luna februarie, o echipă a ISU Prahova a descins la Spitalul de Boli Infecțioase Movila Vulpii din Ploiești, unitate suport COVID, pentru a verifica dacă, după renovare, fuseseră luate măsurile necesare de prevenție în cazul unui incendiu.

Ajunși la spital, pompierii au constatat atunci că, deși au fost aduse modificări, conducerea instituției medicale nici măcar nu solicitase autorizațiile de securitate la incendiu.

În plus, pe ușile camerelor și saloanelor, precum și în dreptul paturilor nu erau montate etichete „în vederea cunoașterii permanente de către personalul medical a posibilităților de deplasare ori evacuare a persoanelor”.

La rândul lor, angajații nu erau organizați în cazul unui incendiu astfel încât fiecare să-și cunoscă responsabilitățile în timpul salvării și evacuării pacienților.

„Nu se realizează repartizarea responsabilităților privind salvarea și evacuarea pacienților, astfel încât personalul propriu să cunoască spațiile în care trebuie să acționeze, modul și mijloacele de evacuare disponibile, precum și căile de evacuare prestabilite pentru evacuarea în caz de incendiu”, au mai stabilit atunci inspectorii de la ISU Prahova.

Mai mult, s-a stabilit și faptul că spitalul nu asigura un număr corespunzător de mijloace tehnice specifice pentru evacuarea pacienților, cum ar fi cărucioare, tărgi, pături, cârje și cadre de sprijin, iar în spațiile în care se aflau bolnavi țintuiți la pat, nu exista un număr suficient de tărgi pentru pacienți.

Asistenta rănită a fost adusă la București

Doi pacienți au murit, iar o asistentă medicală a suferit arsuri grave în urma incendiului izbucnit, joi dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase Movila Vulpii din Ploiești, unitate suport COVID. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu , apelul la 112 fiind primit la ora 04.15.

Cei doi pacienți decedați în incendiu avea vârste de 74 și 75 de ani. Asistenta medicală, în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri grave, a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Directorul Spitalului Județean din Ploiești, Bogdan Nica, spune că incendiul s-ar fi putut declanșa de la o scânteie. El susțne că instalația electrică era nouă, având doar doi ani, și până acum nu au fost probleme.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a trăit Mahmud Eyvazov 152 de ani? „Secretul meu este munca”