O profesoară din Huși și cumnatul ei au luat 45.000 de lei de la cămătari. Ce au pățit după șase luni, când nu au putut înapoia datoria

O profesoară din Huși și cumnatul ei au luat 45.000 de lei de la cămătari. Ce au pățit după șase luni, când nu au putut înapoia datoria
O profesoară din Huși și cumnatul ei au luat 45.000 de lei de la cămătari. Ce au pățit după șase luni, când nu au putut înapoia datoria
Publicat: 03/11/2022, 10:07
Actualizat: 03/11/2022, 10:08

O femeie din Huși, cadru didactic, și cumnatul ei au luat 45.000 de lei de la cămătari. A fost greșeala vieții lor, căci mai apoi au ajuns să trăiască clipe parcă desprinse dintr-un film cu mafioți.

Totul a început când cumnatul femeii a împrumutat 45.00o de lei de la cămătari și a pus drept garanție casa pe care profesoara și ruda ei o dețineau împreună. După doar jumătate de an, cămătarii i-au spus că trebuie să le dea 90.000 de lei, dublul sumei luate inițial.

Pentru că nu au putut plăti suma, cei doi s-au trezit fără acea proprietate. Cum? Simplu: cămătarii au vândut-o, iar după o perioadă, femeia de 40 de ani s-a trezit cu un ordin de evacuare.

„Cel care a împrumutat bani de la cămătari a fost cumnatul meu. Ne-a luat pe toți la notar și ne-a spus să semnăm, că nu e nimic, el va da banii înapoi în șase luni și că e doar o garanție, totul va fi bine. Eu nu am vrut, că știam că nu e bine să ai de-a face cu asemenea oameni, e foarte riscant. Dar rudele se uitau la mine rău, reproșându-mi că nu vreau să îl ajut pe acest cumnat, care are nevoie de bani”, a povestit femeia.

„Ne-am trezit cu mascații și am fost evacuați din propria noastră casă, pe care o plătisem deja de două ori”

Pentru a-și recupera casă, cămătarii le-au spus că trebuie să mai achite, pe lângă cei 90.000 de lei încă 20.000 de lei.

„Vă dați seama că situația era de-a dreptul disperată. Am încercat să apelăm la Justiție. Ne-am vândut mașina unei persoane din Huși și am împăcat un avocat, care ne-a reprezentat la ICCJ, unde ce să vedeți? Am câștigat procesul. Instanța a spus că da, ne-am plătit datoria și trebuie să ne fie restituită casa. Dar ce credeți? Între timp, cămătarul respectiv scosese casa noastră la licitație și o vânduse deja unui terț. Nici nu s-a uitat că Justiția a spus că e casa noastră. Cum s-a putut scoate casa la licitație, dacă era în litigiu? Iată o altă mare întrebare, care arată ce corupție este și prin instituțiile noastre. Acesta dăduse un preț, iar noi, după multe alte încercări, am mers la el să îl rugăm că îi dăm noi cât a dat și ceva peste, numai să ne lase casa. Nu a vrut. Deja cheltuisem tot ce aveam. Eu din învățământ câștigam puțin și nu mai aveam nicio posibilitate să luptăm. Ne-am trezit cu mascații și am fost evacuați din propria noastră casă, pe care o plătisem deja de două ori. Ne-am luat lucrurile, ne-am dus la niște rude. Am dormit pe jos, a fost îngrozitor. Nu ne-a ajutat nimeni, deși în mână aveam o hotărâre judecătorească favorabilă. Justiția nu mai are forță, nu mai are cuvânt și autoritate de multe ori”, a spus hușeanca, pentru site-ul Vremea Nouă.

„Nu am crezut vreodată că eu aș putea ajunge în contact cu această lume”

În urma acestei situații, femeia spune că a învățat mai multe lecții, iar cea mai importantă este că nu trebuie să ajuți pe nimeni, nici măcar pe rude.

„Noi am spus să ajutăm o rudă și am sfârșit în stradă, ca niște câini ai nimănui. Niciun om din lumea aceasta să nu se împrumute la cămătari, că din acel moment viața lui este distrusă. E dureros, cea mai grea perioadă din viața mea, căci nu am crezut vreodată că eu aș putea ajunge în contact cu această lume”, a mai spus ea.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele