Ce pedeapsă a primit de la colegi un șofer de autobuz care a „spart” greva STB. La ora 9.00, doar 17 vehicule se aflau în traseu

Publicat: 22/01/2022, 10:08
Actualizat: 22/01/2022, 12:49

Sâmbătă la ora 9.00, doar 17 vehicule (tramvaie și autobuze) se aflau în traseu. Restul, de peste 790 de vehicule se aflau în continuare în depouri.

Cele 17 vehicule care se aflau sâmbătă dimineață pe traseu se găseau pe liniile: 1, 21, 14, 36, 104, 610, 420, 442, 465, 241, 472, au precizat reprezentanții STB pentru Gândul.

Sâmbătă dimineață a avut loc și un incident. Un șofer de pe linia 447 a plecat din depou cu geamul de la ușă spart.

Surse din cadrul STB au precizat pentru Gândul că geamul ar fi fost spart de cei care au refuzat să iasă în traseu, în semn de protest față de colegul lor care a „spart” greva.

Sâmbătă este a treia zi de protest la STB

Negocierile de vineri seara dintre reprezentanții angajaților de la Societatea de Transport București, aflați în grevă încă de joi dimineața, și autorități au eșuat. Sindicaliștii spun că primarul general nu a stat mult cu ei, iar, de partea cealaltă Nicușor Dan susține că singura revendicare a fost demisia directorului.

Șoferii STB au refuzat să iasă pe traseu, vineri, pentru a doua zi consecutiv, deși, cu o zi înainte, judecătorii de la Tribunalul București au decis că greva este ilegală și ei trebuie să își reia activitatea.

Un alt proces a avut loc vineri, tot la Tribunalul București, iar magistrații au stabilit, din nou, că acțiunea de protest este ilegală. „Dispune încetarea grevei ca ilegală  și reluarea imediată a activității”, a decis un complet al Tribunalului București.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult