Ce pensie a ajuns să primească Mioara Velicu după 60 de ani de carieră. Câți bani primește cântăreața în fiecare lună

Ce pensie a ajuns să primească Mioara Velicu după 60 de ani de carieră. Câți bani primește cântăreața în fiecare lună
Ce pensie a ajuns să primească Mioara Velicu după 60 de ani de carieră. Câți bani primește cântăreața în fiecare lună / Foto: Facebook / Mioara Velicu
Publicat: 25/05/2022, 14:47

Cântăreața de muzică populară Mioara Velicu, în vârstă de 78 de ani, a dezvăluit ce pensie are după 60 de ani de carieră artistică.

„Mă bucur că Dumnezeu mi-a dat acest har minunat. Am avut norocul să fiu lângă soliști de marcă, am învățat de la ei, țin steagul sus cu muzică de calitate.

Eu cânt de pe la 3-4 ani. Mama mă punea să cânt când venea moașa pe la noi, deși eu voiam să merg la joacă.

Până când a început să-mi placă să cânt, după clasa a V-a.

N-am studii, eu sunt de pe prispa casei, este ceva nativ la mine. Eu nu știu tonalitățile nici acum. Eu cânt live și acum.

La petrecerile private sau la spectacol doar live cânt. Nu pot să pun CD, apoi să dau din gură, nu pot să transmit ceea ce simt astfel”, a declarat Mioara Velicu, la un podcast.

Ce pensie primește lunar Mioara Velicu

Mioara Velicu se mulțumește cu pensia primită de la statul român. În timpul pandemiei de coronavirus, aceasta a mai scos bani de la bancă, să poată să-și achite datoriile la stat.

Solista a declarat că are pensie 4.000 de lei, bani care „îi ajung”. În pandemie nu i-a fost greu, a luat din bancă să-și întrețină casa și să achite datoriile la stat.

„Mereu mi-a fost frică de Poliție, de stat, ca să plătesc datoriile la stat, n-am vrut niciodată să am probleme”, a mărturisit artista.

Cine este Mioara Velicu

Mioara Velicu s-a născut la 19 octombrie 1944, comuna Gohor, județul Tecuci, acum județul Galați. Este o interpretă de muzică populară, care și-a început cariera artistică în 1963.

Artista a fost căsătorită cu fostul campion olimpic și mondial de lupte greco-romane Nicolae Martinescu.

Stăpânirea deplină a tehnicilor vocale și a resurselor expresive specifice cântării populare și libertatea deplină de exprimare pe care i-o dă ea interpretei, favorizează cu atât mai mult împlinirea artei sale în plan emoțional, forța comunicării prin care Mioara Velicu reușește să dezvăluie un tip de sensibilitate cu totul aparte, atingând toate extremele trăirilor sufletești, de la expresiv sau nostalgic și până la exuberant, găsind inflexiuni vocale potrivite atât pentru cântecul de înstrăinare cât și pentru debordanta strigătură de joc, ori pentru versul plin de umor al cântecului de lume și petrecere, este descrierea Wikipedia pentru celebra artistă populară.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult