Prima pagină » Actualitate » Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci nuci la micul dejun. Beneficii uimitoare după doar 50 de grame de fruct

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci nuci la micul dejun. Beneficii uimitoare după doar 50 de grame de fruct

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci nuci la micul dejun. Beneficii uimitoare după doar 50 de grame de fruct
sursa foto: Envato

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci nuci la micul dejun. Beneficii uimitoare după doar 50 de grame de fruct. Ce spun studiile. Nucile sunt bogate în acizi grași și polifenoli care pot îmbunătăți funcționarea creierului. O mână sănătoasă de nuci în micul dejun ar putea îmbunătăți funcția creierului pe tot parcursul zilei, a arătat un nou studiu.

Cercetătorii de la Universitatea din Reading au descoperit că consumul a 50 g de nuci amestecate cu musli și iaurt a îmbunătățit timpii de reacție pe parcursul zilei și a condus la o performanță mai bună a memoriei pe tot parcursul zilei, în comparație cu consumul unui mic dejun echivalent cu calorii, fără nuci, scrie The Independent.

Studiul, publicat în jurnalul Food & Function, a implicat 32 de adulți tineri sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care au consumat atât un mic dejun bogat în nuci, cât și un mic dejun asortat, în diverse ocazii. Ei au finalizat diverse teste cognitive, în timp ce activitatea lor cerebrală a fost monitorizată în cele șase ore după micul dejun.

Profesorul Claire Williams, care a condus cercetarea de la Universitatea din Reading, a declarat:

„Acest studiu ajută la consolidarea faptului că nucile sunt hrană pentru creier.

„O mână de nuci la micul dejun le-ar putea oferi tinerilor adulți un avantaj mental atunci când au nevoie de performanță. Este deosebit de interesant că un astfel de adaos alimentar simplu ar putea face o diferență măsurabilă în performanța cognitivă.”

Acesta este primul studiu care examinează efectul imediat al nucilor asupra funcției creierului la adulții tineri pe parcursul unei singure zile, bazându-se pe cercetările anterioare care arată cum consumul regulat de nuci îmbunătățește funcția cognitivă.

În timp ce beneficiile unui mic dejun bogat în nuci au fost evidente la o populație mai tânără, cercetătorii au spus că rămâne de văzut dacă ar beneficia și persoanele în vârstă de consumul lor. Înregistrările activității creierului au sugerat că nucile pot ajuta creierul să lucreze mai eficient pe timpul sarcinilor mentale dificile, în timp ce probele de sânge au relevat modificări pozitive ale nivelurilor de glucoză și acizi grași, care pot influența funcția creierului.

Cercetătorii au sugerat că nucile au un amestec special de nutrienți – inclusiv acizi grași omega-3 alfa linolenici, proteine ​​și compuși din plante numiți polifenoli, care pot îmbunătăți funcționarea creierului. Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat  că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin modul în care nucile produc aceste efecte benefice asupra creierului.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și