Prima pagină » Actualitate » Ce tip de făină să utilizezi la frământarea cozonacului, pentru a avea o prăjitură tradițională pufoasă și delicioasă

Ce tip de făină să utilizezi la frământarea cozonacului, pentru a avea o prăjitură tradițională pufoasă și delicioasă

Ce tip de făină să utilizezi la frământarea cozonacului, pentru a avea o prăjitură tradițională pufoasă și delicioasă
Ce tip de făină să utilizezi la frământarea cozonacului / sursă foto: Shutterstock

Ce tip de făină să utilizezi la frământarea cozonacului? Este unul dintre cele mai importante ingrediente, iar alegerea potrivită a acestuia poate să îi ofere prăjiturii tradiționale o textură pufoasă. Pentru că ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile Pascale, cozonacul este aproape nelipsit de pe mesele oamenilor și poate fi considerat o „vedetă” a prăjiturilor de Paște. Iată cum alegi cea mai potrivită făină pentru aluat.

Mai puțin de două săptămâni ne despart de Sărbătorile Pascale din acest an, iar mulți dintre români se pregătesc cu lista de cumpărături și o scurtă revizuire a produselor pe care le au, deja, în cămară .Pentru a pregăti cele mai gustoase preparate și deserturi, vor fi necesare ingredientele potrivite. De exemplu, când vine vorba despre frământarea cozonacului, ideal ar fi să se folosească un anumit tip de făină.

Cozonacul, un produs consumat de sărbători / sursă foto: Shutterstock

Ce tip de făină să utilizezi la frământarea cozonacului

Pentru ca prăjitura tradițională să fie pufoasă și delicioasă, trebuie să alegi ingredientele potrivite. Primul ingredient pe listă, considerat a fi și cel mai important, reprezintă făina. Pentru ca aluatul cozonacului să nu iasă aspru și uscat, ar fi ideal să nu se utilizeze făina care are un conținut de proteine care, la rândul lor, formează gluten. În cantitate mai mică, făina universală ar putea fi utilizată pentru coacerea prăjiturilor.

O alegere care ar putea fi potrivită reprezintă făina pentru prăjituri. Înainte de utilizarea ei, asigură-te că o cerni. De altfel, mai poate fi folosită făina de migdale – un înlocuitor al celei clasice.

Un alt tip de făină care poate fi folosită pentru cozonac reprezintă făina integrală de grâu pentru prăjituri. Pe piață se poate găsi în 2 varietăți – făina integrală de grâu 100% și făina albă integrală de grâu. Nu uita faptul că o alegere potrivită poate fi și făina 000, utilizată des pentru aluaturi. Se mai poate folosi și făina 480 (450) pentru patiserie, arată Playtech.

Citește și:

La ce prețuri se vând cozonacii preparați de vedetele de televiziune? Plățile se fac în avans

Câte ouă se pun în COZONACUL MOLDOVENESC. Rețeta perfectă

Ce adaugă GRECII în pască pentru un plus de aromă. Ingredientele care o fac un desert rafinat

A început „bătălia preparatelor” de Paște vândute online. ANAF, cu ochii pe gospodinele care fac evaziune fiscală pe rețelele de socializare

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și