Care este secretul celei mai bune fripturi de miel pentru Paște. Ce trebuie să faci, de fapt, cu carnea, înainte de a o introduce în cuptor. La acest secret apelează bucătarii cu experiență.
Carnea de miel este „vedeta” mesei de Paște. Gospodinele pregătesc mereu friptură de miel. Și chiar dacă există o sumedenie de rețete, secretul constă, de fapt, în tehnica de preparare și din ingredientele folosite.
Dacă vrei să prepari cea mai bună friptură de miel, ai nevoie de un miel de 10-14 kg, pe care să îl tranșezi longiturdinal. Între bucățile de carne se vor pune usturoi verde și se va ține la bait vreme de 3-4 zile.
Baițul pentru carnea de miel se prepară din: ulei de măsline, vin roșu, precum și mirodenii, ca: piper negru, boia dulce și iute, mentă, sare, ienibahar, 4-5 ardei iuți și câteva căpățâni de usturoi.
Carnea de miel trebuie scoasă apoi din bait înainte de Înviere. Carnea se pune la cuptor, la foc mic. Pentru a avea gust bun, se recomandă să prepari un bait din aceleași ingrediente, iar baițul să acopere carnea.
Carnea de miel se ține în cuptor până când este gătită, iar pe parcurs, se stropește cu zeamă din tavă. Astfel, carnea de miel nu se va usca, ci va fi fragedă la interior și va avea un gust foarte bun.
Carnea de miel este o sursă importantă de proteine de calitate. Ele sunt esențiale pentru refacerea musculară și ajută la susținerea sistemului imunitar. În plus, carnea de miel este bogată în fier, fapt care previne anemia.
Astfel, carnea de miel conține vitamina B12, zinc și fosfor, elemente care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților. Ea este mai ușor de digerat decât alte tipuri de carne, dar contează foarte mult modul de preparare.
CITEȘTE ȘI: