Cea mai nouă bancnotă de zero euro a fost pusă în vânzare la Suceava. La ce preț poate fi achiziționată

Cea mai nouă bancnotă de zero euro a fost pusă în vânzare la Suceava. La ce preț poate fi achiziționată
Sursa foto: Suceava News
Publicat: 01/09/2022, 14:28
Actualizat: 01/09/2022, 14:29

Cea mai nouă bancnotă de zero euro a ajuns şi la Suceava și este pusă în vânzare la prețul de 18 lei. Gândită ca suvenir, bancnota promovează obiective turistice sau evenimente istorice importante, iar pe cea de la Suceava este imprimată Cetatea de Scaun, cel mai important edificiu-simbol al orașului bucovinean.

Bancnota de zero euro, acreditată de Banca Centrală Europeană, este foarte valoroasă pentru colecţionari. Cu toate că nu se poate cumpăra nimic cu ea, există o cerere foarte mare pentru acest suvenir.

Prima tranșă de 200 de bancnote care a ajuns la Suceava s-a epuizat imediat, cu o vânzare record, de pe o zi pe alta. Un alt lot, de 600 de bancnote, este așteptat, să ajungă însă, în această după-amiază în orașul bucovinean. În total, sunt tipărite 10.000 de astfel de bancnote-suvenir şi vor ajunge aici pe etape.

Acestea pot fi achiziţionate de la Muzeul de Istorie sau de la Cetatea de Scaun a Sucevei. La achiziţionare, bancnota este pusă într-un plic cu însemnele Muzeului Naţional al Bucovinei, în care se mai află o mini-vedere cu imaginea cetăţii şi o scurtă prezentare.

În România mai sunt încă cinci obiective care apar pe celebrele bancnote: Delta Dunării, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Albă Carolina, Masivul Bucegi şi Castelul Karolyi din Carei, informează observatornews.ro.

Bancnota de zero euro pe care este imprimată Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită cu aprobarea scrisă a Băncii Franţei şi securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană. De asemenea, bancnota de zero euro cu edificiul-simbol al orașului bucovinean se alătură şi monedei-suvenir, ce poate fi achiziţionată de aici încă din anul 2018.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase