Doi tineri din Vaslui, înghiţiţi de valuri, la Costineşti. Căutările disperate, zădărnicite de marea furioasă

Doi tineri din Vaslui, înghiţiţi de valuri, la Costineşti. Căutările disperate, zădărnicite de marea furioasă
Sursă Foto - Antena 3
Publicat: 10/08/2022, 21:28

Tragedie pe litoral. Doi bărbați din Vaslui au fost dați dispăruți aseară, în stațiunea Costinești, sunt căutați și la această oră. Cei doi au fost văzuți intrând în apă, dar nu s-au mai întors la mal.

Deși nu este prima dată când salvamarii avertizează oamenii și pun steagul roșu pe întreg litoralul, turiștii continuă să ignore avertismentele acestora. Alte patru persoane, printre care și un salvamar, au murit înecate de la începutul săptămânii.

„Atenţie! Steagul roşu a fost arborat. Nu intraţi în apă!” Este apelul disperat făcut de salvamari către turiştii de pe litoral, după ce în ultimele trei zile patru persoane s-au înecat, iar alte două au dispărut în marea agitată.

Seara trecută, un apel la 112 anunţa că, în Costineşti, doi turişti au intrat în apă şi nu s-au mai întors la mal. Curenţii puternici i-ar fi tras în larg.

Doi tineri au fost înghițiți de marea agitată

„Căutările nu au avut niciun rezultat, iar la ora 22.45, ambarcaţiunile s-au retras”, a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Căutările celor doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 20 de ani, au fost reluate de dimineaţă, dar marea agitată îi pune la grea încercare şi pe salvatori.

„Vizibilitatea este la 10 centimetri. Dai cu capul în stâncă şi nu îţi dai seama. Ce să găseşti? Cel puţin în ultimii 10 ani nu am mai văzut aşa ceva. Acum s-a mai lăsat un pic. Dimineaţă era groaznic. Nu se mai vedeau stabilopozii”, spune Serafim Nicolae, coordonator salvamari Costineşti, potrivit Observator.ro.