Cei patru bărbați care au agresat doi jurnaliști și un activist de mediu în Suceava au fost puși sub control judiciar

Cei patru bărbați care au agresat doi jurnaliști și un activist de mediu în Suceava au fost puși sub control judiciar
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 18/09/2021, 17:30

Cei patru bărbați acuzați de agresarea unui activist de mediu și a doi jurnaliști care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din Suceava au fost puși sub control judiciar.

Decizia a fost luată sâmbătă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, informează site-ul agenției Agerpres.

Potrivit instituției, sâmbătă a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei patru inculpați.

Dintre aceștia, trei sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe, iar cel de-al patrulea pentru purtare abuzivă.

„În fapt, s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant. (…) Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor, precum şi asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică”, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, la finalul activităţilor procedurale, faţă de 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliaţi în comunele Şaru Dornei şi Panaci, fiind dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă, potrivit anchetatorilor.

Garda Forestieră Suceava a anunțat, vineri seară, că a făcut verificări la Ocolul Silvic Dealu Negru, locul unde doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți – joi după-amiază – de un grup de aproximativ 20 de indivizi.

Doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți crunt, în Suceava, în timpul filmărilor despre tăierile ilegale de păduri

Prezența activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a echipei de filmare s-a datorat unei solicitări din partea unei persoane fizice și viza legalitatea modului de exploatare a arborilor care au fost marcați în cursul anului trecut.

Mihai Dragolea, regizor și jurnalist, realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost atacați, joi după amiază, în timp ce pregăteau filmările pentru un deocumentar internațional despre tăierile ilegale de păduri de păduri din România, a anunțat Greenpeace România. Organizația face apel la oamenii legii să ducă până la capăt ancheta deschisă în acest caz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase