Cel mai mare municipiu al Olteniei a rămas fără rezerve de apă. Care este cauza

Cel mai mare municipiu al Olteniei a rămas fără rezerve de apă. Care este cauza
sursa foto: Pixabay
Publicat: 21/07/2022, 19:36

O defecțiune pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, cumulat cu temperaturile extreme din ultima perioadă au lăsat Craiova fără rezerve de apă.

”Din cauza avariei de pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, cumulată cu perioada caniculară, care a dus la creșterea excesivă a consumului, rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat. În aceste condiții, Compania de Apă Oltenia este nevoită să furnizeze apă, astăzi, 21.07.2022, în intervalul orar 19.00 – 21.00. După ora 21.00 se întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu”, anunță Compania de Apă Oltenia într-un comunicat.

Cartierele care vor fi afectate sunt: Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

De asemenea, Compania de Apă Oltenia S.A. anunță că va ține sub control permanent calitatea apei după ce sistemul centralizat va fi repus în funcțiune. Totodată, oficialii Apă Oltenia S.A atenționează consumatorii că este posibil să existe modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii după ce lucrurile vor reveni la normal.

„Compania de Apă Oltenia S.A., prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului. Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.

În condițiile acestor avarii de pe aducțiunea Isvarna – Craiova, este evident că realizarea Firului II care să aducă apă de la Isvarna la Craiova este o investiție vitală și urgentă, de maximă importanță. Se lucrează pe toate cele 6 contracte, progresul fizic fiind de peste 50%, potrivit Antena 3.

Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 115 milioane de euro, presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Izvarna și o stație nouă de hipoclorit.”, transmite Compania de Apă Oltenia.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase