Cel puțin 600 de răniți în urma ultimelor bombardamente asupra uzinei siderurgice Azovstal, afirmă primarul din Mariupol

Cel puțin 600 de răniți în urma ultimelor bombardamente asupra uzinei siderurgice Azovstal, afirmă primarul din Mariupol
sursa foto: Pexels
Publicat: 29/04/2022, 19:45

Primarul din Mariupol a declarat că peste 600 de persoane au fost rănite în bombardamentul rusesc care a lovit unitatea spitalicească improvizată din cadrul complexului siderurgic Azovstal, aflat sub asediu.

„Știți deja că au aruncat bombe asupra spitalului, bombele aeriene au distrus spitalul, iar acesta este un semn de crimă de război, deoarece numărul răniților înainte de asta era de 170, iar acum este de peste 600”, a declarat primarul, Vadym Boichenko, la televiziunea ucraineană.

Situația din Mariupol Azovstal este din ce în ce mai gravă. Comandantul marinei Serhiy Volyna spune că ~600 de soldați răniți sunt în stare gravă, fără medicamente, în condiții insalubre; Sute de civili, inclusiv mulți copii, persoane cu dizabilități în subteran. Au rămas fără mâncare și apă.

Uzina Azovstal a fost puternic bombardată miercuri seară, potrivit mai multor relatări. Boichenko a mai afirmat că rușii au înființat patru centre de „filtrare” în oraș, unde sunt examinați cei care doresc să fie evacuați.

Rușii au bombardat spitalul militar de pe Azovstal.

„Dacă cineva părăsește orașul și are, într-un fel sau altul, legături cu serviciul civil, cu serviciul municipal, primește vestea tristă că merge la închisoare. Astfel de oameni sunt reținuți și torturați acolo”, a susținut el.

El a spus că unele familii care au vrut să plece pe teritoriul ucrainean au fost forțate să meargă în zonele controlate de Rusia.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult