Centralele termice de apartament, interzise în Cluj-Napoca. Anunțul făcut de primarul Emil Boc

Centralele termice de apartament, interzise în Cluj-Napoca. Anunțul făcut de primarul Emil Boc
Centralele termice de apartament, interzise în Cluj-Napoca. Anunțul făcut de primarul Emil Boc
Publicat: 14/03/2021, 18:28

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, interzice centralele de apartament, fiind de părere că decizia lui va duce la un mediu mai puțin poluat, ceea ce reprezintă unul dintre obiectivele principale ale mandatului.

Mai exact, Emil Boc vrea ca noile blocuri care vor fi ridicate să fie legate la sistemul public de termoficare sau la o centrală comună. În acest sens, edilul a purtat, deja, o discuție cu Consiliul Local.

Am discutat să nu mai fie aprobate centralele termice pe apartament și încercăm să facem o Hotărâre în Consiliul Local. Până când vom avea toate actele gata, noi vom impune la toate construcțiile de blocuri realizate acum să facă centrale de bloc. Vrem astfel să fim mai prietenoși cu mediul. Toate susținerile europene vin pentru acest tip de energie verde, nepoluantă”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc interzice centralele de apartament. Ce a declarat Tanczos Barna

Recent, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat că unul dintre principalii factori care au transformat Bucureștiul într-unul dintre cele mai poluate orașe europene îl reprezintă centralele individuale de apartament. Tocmai din acest motiv, va solicita ca nicio autorizație de construire să nu mai fie emisă fără centrală comună, în special la nivel de bloc.

De 20 de ani, cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării, nici pe poluarea industrială, nici pe poluare casnică din încălzirea rezidențială. Sunt din ce în ce mai multe centrale de apartament individuale pentru că nu merge sistemul centralizat de termoficare”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, încercând să explice poluarea masivă din Capitală.

De altfe, tot pentru diminuarea poluării, Tanczos Barna a anunțat că transportul cu mijloacele de transport în comun ar putea fi gratuit în fiecare vineri. Prin această inițiativă, ministrul speră ca mulți șoferi să renunțe la autoturisme și să meargă unde au treabă cu metroul, autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase