8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției are succes. Au fost imunizate peste 700 de persoane, doar în prima zi de funcționare

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției are succes. Au fost imunizate peste 700 de persoane, doar în prima zi de funcționare
FOTO - Alexandra Pandrea
Publicat: 30/04/2021, 08:00
Actualizat: 30/04/2021, 08:13

Joi, 29 aprilie, în Capitală s-a inaugurat primul centru de vaccinare anti-COVID de tip drive-thru, situat în Piața Constituției, la doi pași de Palatul Parlamentului. Primele mașini s-au așezat deja la coadă, de la primele ore ale zilei, deși se deschidea la ora 08.00.

714 persoane s-au vaccinat, în prima zi de funcționare, la centrul de vaccinare drive-thru din București, anunță Comitetul de Vaccinare pe pagina de Facebook. Centrul va funcționa până în luna septembrie, între orele. 08.00 și 20.00.

Programul STB și Metrorex de Paște 2021. Cum vor circula mijloacele de transport în comun, în noaptea de Înviere

Societatea de Transport București (STB) a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat, că mijloacele de transport în comun de suprafață vor circula după un program special de Paşte, iar trei linii de tramvai vor funcţiona în noaptea de Înviere. Și Metrorex a transmis programul metroului, pentru perioada Paștelui.

Prognoza meteo, 30 aprilie 2021. Vremea se încălzește semnificativ, dar sunt așteptate și averse

Potrivit prognozei meteo de vineri, 30 aprilie, vremea se va încălzi semnificativ, mai ales în regiunile sudice și estice, dar sunt așteptate și câteva averse în mai multe zone din țară.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în a doua parte a zilei, când în nord, nord-vest, centru și la munte vor fi averse, tunete, fulgere și vânt. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Ce restricții de circulație vor fi în noaptea de Înviere în București

Autoritățile bucureștene informează că în noaptea de 1 spre 2 mai, când este sărbătorită Învierea, vor fi impuse restricții de circulație în zona Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Organizarea și desfășurarea adunării publice cu prilejul Sărbătorii de Înviere a Domnului la Arhiepiscopia Bucureștilor a fost avizată din punct de vedere tehnic al circulației rutiere și pietonale în curzul zilei de 20 aprilie, în ședința extraordinară a Comisiei Tehnice de Circulație.

Restricțiile de circulație vizează participarea la slujba din Sfânta și Marea Sâmbătă, în intervalul 01 mai 2021, începând cu orele 23.00 – 02 mai 2021, orele 03.30.

Când vor fi impuse noi măsuri de relaxare în Capitală / Explicațiile prefectului Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat în ce context pot fi luate măsuri de relaxare a restricțiilor din București, ținând cont că joi, 29 aprilie, a fost înregistrată o incidență de 3,09 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat la 48 de ore după ce este este înregistrată o incidență apropiată de pragul de 3, potrivit prefectului Capitalei.

Horoscopul zilei de 30 aprilie 2021. Berbecii își doresc independență financiară

Horoscopul zilei de 30 aprilie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Astăzi se petrece o conjuncție în zodia Taur, între Soare, care reprezintă vitalitatea noastră, și Uranus, planeta răsturnări lor de situație și a schimbărilor bruște. Contextul astrologic ne imprimă dorința de schimbare, dar și o mare nevoie de independență, de libertate și de inovație, în special în sectorul sentimental și financiar.

Tulpina indiană de COVID-19 a ajuns în România! A fost identificată în județul Brașov, în rândul unor muncitori indieni

O variantă indiană a noului coronavirusului a fost identificată într-un focar din județul Brașov, unde opt persoane sosite din India au fost confirmate cu Covid-19. Totuși, ar fi vorba despre o altă tulpină decât cea identificată inițial de PHE England care ar fi dus la criza din India.

Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ. Ministerul Sănătății (MS) a precizat că este vorba despre o singură persoană confirmată cu varianta indiană, care este muncitor în construcții, originar din India, care lucra în colonia Bod, iar singurul simptom este tusea. Ceilalți pacienți prezintă varianta normală de Covid-19.

Un angajat de la ASSMB condamnat pentru că i-a tăiat gâtul fostei iubite, pe lista USR-PLUS pentru consiliile de administrație ale spitalelor

Scandalul de la Primăria București dintre consilierii generali de la USR-PLUS și cei de la PNL a blocat, miercuri, votarea bugetului Capitalei. Miza ar fi dreptul de semnătură pe care îl cer cei de la USR-PLUS pentru viceprimarul Horia Tomescu, un apropiat de-ai lui Vlad Voiculescu, ca să poată numi managerii celor 19 spitale din subordinea municipalității și reprezentanții Primăriei Capitalei în consiliile de administrație ale acestor unități sanitare, spun surse politice.

Printre oamenii pe care Horia Tomescu i-ar vrea în consiliile de administrație ale spitalelor este și Răzvan Marian Apostol, fost șef serviciu în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), numele acestuia fiind trecut pe lista celor susținuți de consilierii generali USR-PLUS, au spus sursele citate, pentru GÂNDUL.RO.

Răzvan Marian Apostol are o condamnare pentru o tentativă de omor. În iulie 2004, când avea 20 de ani, Apostol a înjunghiat-o, de mai multe ori, pe fosta lui iubită. Acesta i-a tăiat gâtul tinerei chiar la intrarea în căminul Grupului Școlar Agricol „Viaceslav Harnaj” din București.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Secretul brutăriilor din supermarketuri. Ce pățesc majoritatea cumpărătorilor
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Abuzul de alcool, diabetul și poluarea cresc riscul de Alzheimer și Parkinson