Prognoza meteo, 30 aprilie 2021. Vremea se încălzește semnificativ, în Vinerea Mare, dar vor fi și averse

Prognoza meteo, 30 aprilie 2021. Vremea se încălzește semnificativ, în Vinerea Mare, dar vor fi și averse
Gândul.ro îți oferă, zilnic, prognoza meteo!
Publicat: 30/04/2021, 06:51
Actualizat: 30/04/2021, 09:37

Potrivit prognozei meteo de vineri, 30 aprilie, vremea se va încălzi semnificativ, mai ales în regiunile sudice și estice, dar sunt așteptate și câteva averse în mai multe zone din țară.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în a doua parte a zilei, când în nord, nord-vest, centru și la munte vor fi averse, tunete, fulgere și vânt. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Tot la munte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, vor mai fi precipitații mixte. Îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi unele intensificări ale vântului la munte, precum și, local şi temporar, în restul teritoriului, cu precădere în sud-vest, sud şi est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14°C în depresiuni și 26°C în sud.

Prognoza meteo în București, pe 30 aprilie 2021

În Capitală, vremea va fi plăcută, cu cer variabil și o maximă de 26°C. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. (Surse: Digi FM; Stirimeteo.com)

Nor de praf saharian peste România, în perioada sărbătorilor de Paște. Care vor fi cele mai afectate zone din Europa

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, prin intermediul unui comunicat, că circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, în perioada 30 aprilie-3 mai, inclusiv deasupra României.

Depunerile de praf în România vor putea fi observate la finalul săptămânii, pe 1 şi 2 mai, în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi se vor înregistra

Meteorologii au anunţat, marți, cum va fi vremea în următoarea lună. Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale, în special în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Începând cu data de 10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pe întreg teritoriul ţării.

Avertismentul climatologilor, după trecerea bruscă de la ninsoare la temperaturi de vară: „Să ne pregătim pentru noi fenomene extreme”

Climatologul Roxana Bojariu a explicat, la Digi 24, de ce trecem brusc de la o vreme de iarnă la temperaturi de vară.

Meteorologii au anunțat că, după frigul și chiar ninsorile din această săptămână, sunt așteaptate temperaturi maxime de 30 de grade Celsius, în zilele următoare.

În schimb, instabilitatea atmosferică se va accentua în mare parte din țară, fiind așteptate averse, fenomene electrice, vânt puternic și chiar grindină.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase