Ceremonia de închidere a Festivalului de la Cannes. Pelicula ”Titane” și ”gafa” premeditată a lui Spike Lee. Galerie foto de excepție, marca regizorului Cristian Radu Nema

Ceremonia de închidere a Festivalului de la Cannes. Pelicula ”Titane” și ”gafa” premeditată a lui Spike Lee. Galerie foto de excepție, marca regizorului Cristian Radu Nema
Ceremonie de închidere a Festivalului de la Cannes. Echipa cîștigătoare Palme D`or | Foto - regizorul Cristian Radu Nema
Publicat: 19/07/2021, 15:45
Actualizat: 19/07/2021, 15:50

Pelicula ”Titane” a triumfat la Cannes, adjudecându- și, prin unanimitate, Palme D’or. Anunțul a fost făcut, în mod surprinzător, la începutul ceremoniei, chiar de către președintele juriului, Spike Lee.

Regizorul filmului a așteptat, însă, faza finală și abia atunci a urcat pe scenă, după ce victoria a căpătat forma tradițională la final, anunțul fiind făcut de același Spike Lee, dar și de fabuloasa actriță Sharon Stone.

Impresia lăsată de acest festival în inima și memoria regizorului Cristian Radu Nema este transmisă de acesta, EXCLUSIV, pentru GÂNDUL.RO. Declarațiile sale sunt însoțite de o excepțională GALERIE FOTO realizată de Cristian Radu Nema, în calitate de unic fotograf român acreditat la acest eveniment-diamant al artei cinematografice.

”Poate nu întâmplător, laureatul Palme d’Or de anul acesta se numește Titane. A fost titanic tot festivalul, de la organizare, pregătire și până în ultima clipă. Clipa în care Cannesul a demostrat că și-a păstrat nivelul de 74 de ani încoace. Cu toate ca puțini se așteptau, pe covorul roșu au apărut și în acest an superlative precum Sharon Stone, Seán Penn, Oliver Stone. Filmul-vedetă de anul acesta, spre exemplu, The French Dispatch i-a avut laolaltă pe Bill Murray, Tilda Swinton, Adrien Brody, Benicio del Toro și Timothée Chalamet. Un adevărat miracol a fost momentul în care cu toții au pășit, la braț, în ziua premierei”, spune regizorul Cristian Radu Nema.

FOTO – regizorul Cristian Radu Nema

Cristian Radu Nema: ”Titane este un film care va intra fără îndoiala in istoria Palme D’or-urilor”

Regizorul Cristian Radu Nema spune că festivalul de anul acesta a avut o intensitate dublă, ținând cont de faptul că în anul 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, nu a putut avea loc. Iar ”Titane”, pelicula câștigătoare, va intra – fără îndoială – în istorie.

”Cu toate că a fost o competiție aproape dublată ca intensitate, prin faptul că în 2020 nu a avut loc festivalul, filmul laureat s-a detașat, într-o opinie unanimă. Un scenariu atipic, într-o prezentare cu totul aparte, gândită și muncită la milimetru, un film foarte dur la nivel vizual, dar mai ales la profunzimea ideilor abordate: Identitatea ființei din fața ta. Titane este un film care va intra, fără îndoială, in istoria Palme D’or-urilor”, a mai transmis Cristian Radu Nema.

Actrița Rosamund Pike – FOTO – regizorul Cristian Radu Nema

Festivalul de la Cannes a fost și rămâne un punct de reper inconfundabil în lumea cinematografiei, iar Cristian Radu Nema compară festivalul cu un diamant care nu își va pierde, niciodată, din strălucire. Ca o pată de culoare, anul acesta, ”așa-zisa gafă” a președintelui juriului – Spike Lee – rămâne memorabilă.

”În stilul sau caracteristic, extravagant, pe care l-a prezentat președintele juriului Spike Lee, probabil că a gândit, cu riscurile asumate desigur, și așa-zisa gafă de a anunța mai devreme marele premiu. Fără îndoială că a fost premeditată, pentru că personalitatea lui nu i-ar permite o asemenea greșeală. Și a câștigat. A stârnit controversele așteptate și a mărit exponențial emoțiile din timpul ceremoniei, tocmai pentru că nimeni nu știa dacă era o glumă sau nu. Peste toate, diamantul numit Cannes nu își va pierde din strălucire, se pare, niciodată”, încheie regizorul Cristian Radu Nema, în EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului