China anunță că nu va impune sancțiuni Rusiei, în urma invaziei din Ucraina: „Dezaprobăm sancțiunile financiare. Nu au prea multă bază legală”

China anunță că nu va impune sancțiuni Rusiei, în urma invaziei din Ucraina: „Dezaprobăm sancțiunile financiare. Nu au prea multă bază legală”
Sursa: Profimedia
Publicat: 02/03/2022, 13:28
Actualizat: 02/03/2022, 13:42

China nu se va alătura guvernelor Statelor Unite și celor europene care au impus sancțiuni financiare Rusiei, a anunțat autoritatea de reglementare bancară a țării.

China este un cumpărător important de petrol și gaze rusești și singurul guvern important care s-a abținut să critice atacul Moscovei asupra Ucrainei, a raportat Associated Press, citat de The Guardian.

Beijingul se opune sancțiunilor, a declarat Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor din China.

Guo a spus la o conferință de presă că „nu ne vom alătura unor astfel de sancțiuni și vom menține schimburi economice, comerciale și financiare normale cu toate părțile relevante. Dezaprobăm sancțiunile financiare, în special cele lansate unilateral, pentru că nu au prea multă bază legală și nu vor avea efecte bune.

Ucraina, a șaptea zi de la invazie

Rusia a lansat, în ultimele 48 de ore, un număr tot mai mare de lovituri aeriene și de artilerie  împotriva zonelor urbane dens populate din Ucraina, raportează ministerul britanic al Apărării. Coloana mixtă de vehicule de luptă și logistică a forțelor armate ruse, care se întinde pe 64 de kilometri, se află, în primele ore ale zilei de miercuri, 2 martie, la aproximativ 30 km de centrul Kievului.

Forțele ucrainene continuă să dețină orașele Harkiv și Mariupol, grav lovite de bombardamente, însă toate cele trei orașe sunt probabil încercuite de forțele ruse.

Generalul de top care supraveghează arsenalul nuclear al SUA se declară „mulțumit” de postura defensivă a Statelor Unite, la audierile comisiei pentru Serviciile Armate a Camerei, relatează CNN. Rusia bombardează în primele ore ale nopții cartierele din jurul Kievului, orașul Vîșneve- aflat la 30 de minute de capitala Ucrainei.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase