Chirurgul Octavian Mazilu din Turnu Severin a stabilit un nou record în materie de mită la Timișoara: 26 de cazuri în două luni. Cum a fost sancționat

Chirurgul Octavian Mazilu din Turnu Severin a stabilit un nou record în materie de mită la Timișoara: 26 de cazuri în două luni. Cum a fost sancționat
Publicat: 18/09/2023, 17:05
Actualizat: 18/09/2023, 17:09

Chirurgul Octavian Mazilu, fostul director al Spitalului Municipal din Timișoara, a reușit un record greu de egalat, nici mai mult, nici mai puțin de 26 cazuri de luare de mită, instrumentate de procurori, în doar două luni. Evident, este vorba de vârful icebergului. Destituit din funcție, la Timișoara, el s-a refugiat în orașul natal, Drobeta Turnu Severin, pe postul de director medical interimar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraș. Luni, după un an, el a fost trimis în judecată, sub control judiciar.

Fostul director al Spitalului Municipal din Timișoara, medicul Octavian Mazilu, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru luare de mită (26 de acte materiale), după ce a primit sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate gratuit.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului Octavian, aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii continuate de luare de mită (26 acte materiale)”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Parchet5ului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Mazilu a primit mită de 26 de ori într-un interval de doar două luni

”În fapt, a fost reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, inculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unei unităţi spitaliceşti din municipiul Timişoara, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, aflaţi sub tratament sau supuşi unor intervenţii chirurgicale, fără a fi îndreptăţit la primirea unor sume suplimentare de bani faţă de cele decontate unităţii spitaliceşti de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a precizat sursa citată. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.

Rechizitoriul spune tot

În 31 mai 2022, medicul Octavian Mazilu, care în trecut a ocupat funcţia de manager al Spitalului Municipal Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată (26 de luări de mită) şi dus în Arestul Poliţiei Timiş. Doctorul a fost audiat timp de 6 ore de către procurori, după ce, în urma unui flagrant, a fost ridicat din cabinetul său de la Spitalul Municipal Timişoara. Aceasta dupa ce luase 300 de lei de la o pacientă pentru a o programa la o operaţie.

”S-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”,  a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. în data de 31 mai 2023.

Începând din 1 iulie, anul acesta, Octavian Mazilu ocupă funcţia de director medical interimar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, fiind numit pe această funcţie pentru 6 luni.

Citiți și: Fost director al Spitalului Municipal din Timișoara, ridicat de polițiști pentru luare de mită

Medicul din Timișoara acuzat că lua șpagă de la bolnavii de cancer a fost arestat. „Plicurile”, între 100 și 2.000 de lei

Cum au ajuns sute de femei din Timișoara să plătească pentru analize gratuite. Cazul a ajuns în atenția Curții de Conturi

Avocații chirurgului Octavian Mazilu, după ce acesta a fost arestat preventiv: ”Organele de urmărire penală confundă informarea publicului cu manipularea sa” / ”Vinovăția sau nevinovăția vor fi stabilite în urma unui proces”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
''Nu mai e de trăit în România'' Oana Roman, revoltată din cauza prețurilor foarte mari...
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
A MURIT o legendă a României! Fanii filmelor lui Sergiu Nicolaescu plâng
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...