VIDEO | Cîmpeanu: Redresarea sistemului de educație fără un sistem de salarizare motivant pentru cadrele didactice nu se poate face

Publicat: 06/12/2021, 21:33
Actualizat: 06/12/2021, 23:34

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Antena 3, că în proiectul „Românie Educată” se regăsesc reforme care să corecteze nivelul de salarizare pentru cadrele didactice. El a afirmat că Guvernul trebuie să găsească soluții bugetare salariile profesorilor să poată fi majorate pentru că altfel nu se va putea redresa sitemul de educație din România.

„Este simplu! Este în programul de guvernare, este în proiectul „Românie Educată” la care cei care lucrăm ținem foarte mult să se aplice. Toate aceste solicitări sunt prevăzute. Nu există redresarea sistemului de educație, reforma adevărată în sistemul de educație fără un sistem de salarizare motivant pentru cadrele didactice. Suntem exact în perioada în care discutăm de construcția bugetului pe anul 2022″, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Întrebat dacă sumele necesare acestor majorări vor fi prevăzute în buget, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

„Eu v-am spus punctul de vedere al Ministerului Educației, care va solicita și aplicarea legii 153, care va solicita toate aceste creșteri salariale și alocarea de resurse pentru educație. Discuția cu Ministerul Finanțelor este în curs, pentru că avem și acele asumări ale României, este vorba de un deficit bugetar de 5,84% pe cash și de 6,2% pe ESA, pentru anul acesta, de 4,8 pentru anul 2022, de 4,8 pe ESA pentru 2023 și de 2,4% deficit pe 2024.

În acest context, ministrul spune că va face toate demersurile pentru ca majorările prevăzute în buget să poate fi implementate: „În orice caz, punctul de vedere al Ministerului Educației este foarte clar”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult