Cine este motociclistul de 50 de ani care a murit într-un accident în Giurgiu. Gabriel se stabilise în SUA și se afla acum în vacanță în România

Publicat: 17/06/2022, 11:24

Joi, 16 iunie, pe DN41, în jurul orelor 18,00, în dreptul localității Băneasa (județul Giurgiu), un accident de circulație a blocat, pentru aproape o oră, traficul în zonă. Era vorba despre impactul dintre un motocicletă condusă de un bărbat de 50 de ani și un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 33 de ani.

Deși medicii sosiți la fața locului s-au luptat mai bine de 45 de minute să îl resusciteze pe motociclist, în final au fost nevoiți să îi declare decesul.

Bărbatul decedat este vărul primarului din comuna giurgiuveană Prundu, Cătălin Corbea.

Gabriel Popescu, profesor universitar în Statele Unite, se afla în țară în vacanță. Și, cum întreaga familie a primarului Corbea este pasionată de vehiculele pe două roți, nici vărul acestuia nu făcea rabat de la „regulă”. Acesta a urcat pe o motocicletă a lui Corbea și a pornit – spun martorii – în goană către Giurgiu. Șoseaua dintre Prundu și Giurgiu permite, în unele locuri, accelerarea până la peste 100 km/h, alternând cu viraje destul de strânse. Pe o astfel de linie dreaptă de viteză s-a petrecut și tragedia, șoferul de 33 de ani – care, conform polițiștilor, nu consumase alcool – trezindu-se, efectiv, cu motociclistul în fața mașinii.

Primarul Cătălin Corbea și familia acestuia sunt cunoscuți în lumea motocrosului

„Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier. Traficul a fost reluat pe DN 41, iar poliţiştii au schimbat încadrarea, în sensul că se fac cercetări într-un dosar penal pentru ucidere din culpă” au precizat reprezentanții IPJ Giurgiu.

Primarul Cătălin Corbea și familia acestuia sunt cunoscuți în lumea motocrosului, în localitatea Prundu fiind construit, de către acesta, un circuit care găzduiește inclusiv competiții internaționale de profil.

Gabriel Popescu – inventatorul unui performant microscop cu laser – își cumpărase o locuință în Prundu, unde se afla de aproape trei luni, împreună cu soția și cei doi copii ai lor, în vârstă de 15, respectiv 17 ani. În urmă cu câțiva ani, acesta obținuse chiar și cetățenia americană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase