Cine este polițistul de 26 de ani care s-a spânzurat în curtea liceului. Tânărul și-ar fi sunat fosta iubită înainte să-și ia viața

Cine este polițistul de 26 de ani care s-a spânzurat în curtea liceului. Tânărul și-ar fi sunat fosta iubită înainte să-și ia viața
Publicat: 26/11/2021, 14:53
Actualizat: 29/11/2021, 12:13

Un polițist în vârstă de 26 de ani a fost găsit spânzurat în curtea liceului din Fierbinți Târg, județul Ialomița. Tânărul era șef de post într-o comună ialomițeană.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, băiatul ar fi vorbit la telefon cu fosta sa iubită înainte să se spânzure și ar fi consumat băuturi alcoolice.

Pe pagina lui curg mesajele de condoleanțe, prietenii fiind șocați că acesta a recurs la gestul extrem.

Ai fost cel mai bun șef la locul de muncă, un polițist cinstit și bun cu toată lumea, dar înainte de toate ai fost un prieten foarte bun, nu înțelegem ce te-a învins să faci acest gest sau ce s-a întâmplat, condoleanțe eterne familiei. Ai grijă de tine acolo sus lângă Dumnezeu”, a scris un prieten pe Facebook.

Ce să mai spun? Că am vorbit ieri toată ziua cu tine? Că nu ai spus nimic? Să fiu suparată pe tine? (…) Cândva, undeva vom învinge acest sistem! Te iubim, dragul nostru prieten! Nu te vom uita niciodată, eroule! Drum lin printre îngeri!”, a scris o altă prietenă a polițistului.

Publicația Obiectiv Ialomița scrie că tânărul polițist era angajat la Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița din anul 2017 și fusese detașat în comuna Maia.

„Ai grijă în cine ai încredere… Câteodată și dinții tăi îți mușcă limba”, a scris el, în ultima postare de pe Facebook.

„La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în curtea liceului din localitate este o persoană spânzurată. La fața locului s-a deplasat și un echipaj al ambulanței, care a constatat decesul tânărului în vârstă de 26 de ani. Cadavrul a fost preluat de reprezentații Serviciului de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de moarte suspectă, a transmis IPJ Ialomița.

Peste 40 de polițiști s-au sinucis în ultimii zece ani

În ultimii zece ani, peste 40 de polițiști s-au sinucis, dintre care mai bine de jumătate au ales să-și pună capăt zilelor cu armele de serviciu. Dintre aceștia, 25 s-au împușcat cu armele din dotare, 12 s-au spânzurat, doi s-au aruncat de la înălțime, unul s-a înecat și unul s-a otrăvit, potrivit datelor transmise de Inspectoratul General al Poliției Române, la solicitarea Gândul.

Colonelul (r) Niculae Mitrea, fost ofițer specialist în cadrul Serviciului Omoruri al Poliției Capitalei, a explicat, pentru Gândul, că munca specifică polițiștilor este una deosebit de stresantă.

Coroborat cu problemele de natură sentimentală, financiară sau de alt fel, stresul poate genera stări depresive grave, care pot conduce la suicid”, spune ofițerul în rezervă.