VIDEO | Ciolacu: O treime dintre angajați trăiesc cu salariul minim. Asta este România reală, nu România domnului Cîțu care nu știe cât costă o pâine

Publicat: 10/08/2021, 23:18
Actualizat: 11/08/2021, 01:20

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat marți seară la România TV, declarațiile premierului Florin Cîțu, care a declarat că nivelul de trai al românilor a crescut, explicând chiar că unu la sută dintre români au venituri de peste 3.000 de euro, afirmând că premierul „trăiește într-o lume paralelă” și nu vede că o treime din români trăiesc la limita sărăciei, iar marea majoritate a populației câștigă sub 1.000 de euro lunar.

„Domnul Cîțu trăiește într-un lume paralelă. A spus un adevăr, guvernează pentru 1% dintre români. 32% dintre români trăiesc la limita sărăciei, 90% dintre angajați au sub 1.000 de euro. O treime dintre angajați trăiesc cu salariul minim. Asta este România reală, nu România domnului Cîțu care nu știe cât costă o pâine”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară la România TV.

Liderul PSD îl acuză pe guvernanți și pe Iohannis de o proastă gestionare a situației economice din care populația va avea de suferit din cauza creșterii prețurilor.

„Președintele Iohannis a dorit guvernul perdant. Avem un președinte care a încălcat spiritul Constituției. Culmea a ieșit și Oraban și a criticat. Și PNRR, tot ce spunea PSD-ul. Avem 54 de miliarde e euro împrumutate și avem în continuare un deficit la pensii de 8 miliarde elei. Nimeni nu explică, vedeți vreo investiție majoră, vreo autostradă suspendată. Toată lumea trăiește mult mai rău. Să vedeți când o să vină facturile la energie, la curent”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat că situația pe care premierul Florin Cîțu o prezintă este una fantezistă, explicând că datele oficiale care arată că 31,2 % români trăiesc la limita sărăciei, 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună, 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie, iar 90% dintre angajaţi câştigă sub 1.000 de euro/ pe lună,  contrazic profund declarațiile prim-ministrului.

„În România Reală, cea pe care premierul Cîţu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că 31,2 % români trăiesc la limita sărăciei, 90% dintre angajaţi câştigă sub 1.000 de euro/ pe lună, 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună, 940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună, 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie, 3,6 milioane de copii au alocaţie care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie! România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîţu nu îi vede”, susţine Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor anunţă că PSD va propune în Parlament un pachet de măsuri pentru limitarea și compensarea efectelor inflaţiei. Totodată, acesta anunță că din luna ianuarie vor veni cei de la FMI care vor impune noi tăieri.

Ciolacu atrage atenția și asupra valului patru al pandemiei care poate fi devastator în lipsa implicării guvernului în campania de vaccinare, care este una din cele mai scăzute la nivelul Uniunii Europene.

„În ianuarie o să să vină FMI. Suntem statul european cu cel mai mare deficit. Acesta trebuie oprit. Toată lumea a băgat bani în capital autohton, în afară României. Urgența este să-și ocupe funcțiile din partide. O să vedeți ce o să pățim cu valul patru din lipsa vaccinării. E un an ratat, cu un deficit bugetar de 10 la sută. Să vedem cu cât se închide euro, cred că va depăși 5 lei. Urmează cea mai mare inflație pe care a avut-o România în ultimii 30 de ani. Premierul a primit o scrisoare de la Comisie în care se spune cum trebuie să se încadreze România în următorii ani. Am ajuns la un grad de îndatorare pe care nu-l mai putem suporta . Nu mai poți mări nici un venit în sistemul bugetar”, a spus Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală