Ciolacu despre pensiile speciale: „Nu pot pleca la un drum ca premier cu această PROBLEMĂ nerezolvată. Ori trece legea, ori plec acasă”

Ciolacu despre pensiile speciale: „Nu pot pleca la un drum ca premier cu această PROBLEMĂ nerezolvată. Ori trece legea, ori plec acasă”
Marcel Ciolacu / FOTO - Captură video: România TV
Publicat: 10/05/2023, 23:59

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus miercuri seară, la RTV, că a discutat cu ministrul Muncii, Marius Budăi, să vină de la Bruxelles cu ultimele lămuriri privind legea pensiilor speciale. Ciolacu a explicat că îşi doreşte ca legea pensiilor să treacă prin Parlament, precizând că, dacă acest lucru nu se întâmplă, Guvernul îşi va asuma răspunderea.

„Am avut o discuţie cu domnul Budăi, ne-am mai uitat o dată pe legea cu pensiile speciale, am mai analizat anumite amendamente, i-am cerut ca săptămâna viitoare să fie la Bruxelles, să vină cu ultimele lămuriri, fiindcă neapărat mi-aş dori ca legea să treacă prin Parlament, dacă nu, îmi menţin ceea ce am declarat, vom merge cu legea cu pensiile speciale prin asumarea răspunderii. Nu voi accepta eu, Marcel Ciolacu, ca românii să piardă niciun euro din cauza pensiilor speciale. Dacă avem toate elementele, astfel încât să ne încadrăm, părerea mea e că va fi atacată la CCR, este o anumită procedură şi avem timpul să o închidem până la vacanţa parlamentară”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a arătat că s-a ajuns „mult prea departe” și cu analize incorecte cu pensiile speciale, subiect care „a învrăjbit societatea”.

„S-a ajuns mult prea departe cu aceste pensii speciale, a învrăjbit societatea, s-a creat un sentiment de ură şi trebuie să îl îndreptăm. S-a ajuns mult prea departe şi cu analize incorecte. Când domnul Ghinea, nu spun că cu rea credinţă, cu bună credinţă, dar dânsul fiind limitat de nişa pe care o reprezenta partidul domniei sale, respectiv USR, că ei sunt un partid de nişă, nu e un partid de masă cum e PSD. Nu s-a gândit decât la nişa şi la electoratul domniei sale când a trecut jalonul (…) Consider că nu pot pleca la un drum ca şi prim-ministru cu această problemă nerezolvată. De aceea am spus, vin, îmi asum răspunderea şi închid acest subiect odată pentru totdeauna. Ori trece legea, ori plec eu acasă”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus în repetate rânduri că își va asuma răspunderea pe reforma pensiilor speciale

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre reforma pensiilor speciale, că este o chestiune de responsabilitate pe care şi-o asumă cu toţii, iar varianta asumării răspunderii este, din punctul lui de vedere, ultima.

Preşedintele PSD a menționat și în cadrul Conferinței județene de alegeri de la Neamț, acum câteva zile, că atunci când va ocupa funcția de premier îşi va asuma răspunderea pe reforma pensiilor speciale.

„România nu are voie să piardă vreun euro din PNRR. Cu atât mai puţin să piardă bani pentru că nu a trecut jalonul şi legea pensiilor speciale”, a declarat liderul PSD despre pericolul pierderii fondurilor.

Acesta a amintit și faptul că termenul pentru cererea nr. 3, care conține reforma pensiilor speciale a fost depășit.

„Eu nu o să renunţ până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte la Camera Deputaţilor, nu e nicio problemă şi avem deja feed back-ul de la Comisia Europeană că îndeplineşte jalonul prins în PNRR.

Dacă nu şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, a declarat Marcel Ciolacu în fața colegilor de partid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Milionarul Cășuneanu a fost bătut după un scandal în „lumea bună”. “Fabulosul Costeluș” și-a primit...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
Sunt bărbații pe cale de dispariție? Studiu îngrijorător despre cromozomul Y, care determină sexul masculin
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Cu tarabele pline de produse locale, de calitate, românii aleg tot mai des "chinezăriile". Preţul dictează...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Trupul lui Alexei Navalnîi a fost predat familiei. Unde și în ce condiții va avea...
Analiză Politico: Intrarea lui Klaus Iohannis în cursa pentru şefia NATO poate produce divizări în...
Scandal uriaș imediat după ce Mioara Roman a murit! Revoltă în masă din cauza unor...
Un EXPERIMENT NASA în SPAȚIU a sfârșit în FLĂCĂRI! Ce au încercat să facă?
A MURIT unul dintre cei mai PERICULOŞI oameni din lume! Domnia terorii s-a încheiat
Apa de la robinet, interzisă în locul cel mai iubit de români. Nici alcool nu...
Ce a putut să își facă la geamul apartamentului un român din cartierul Drumul Taberei,...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Record de conversie a energiei, atins cu celule solare semitransparente